(stop cadru) Silvia Radu a comis-o din nou: „Avem „tombleroane” la fiecare colț”. Lilian Carp: Să-i spună cineva tovarășei care-i diferența

Problema platformelor de colectare a deșeurilor a fost pusă astăzi în discuție în cadrul ședinței serviciilor munipilale ale Primăriei Chișinău. Primarul interiar, Silvia Radu s-a arătat deranjată de faptul că tomberoanele sunt amplasate în stradă. Liberalii au criticat propunerea acesteia și i-au făcut observație pentru că primarul a spus în loc de tomberoane - „tombleroane”.

„Nu este normal să avem „tombleroane” la fiecare colț. Acum încă e iarnă, dar vă dați seama când o să vină vara, vă dați seama ce o să fie? Nu știu a cui a fost ideea de a amplasa peste tot pe marginea drumului „tombleroanele” astea oribile. Vă rog, vă dau o lună sau de cât aveți nevoie să faceți un proiect, dar vă rog să revizuiți această viziune referitor la amplasarea „tombleroanelor”, că este anormal, că într-un oraș care pretinde a fi european, „tombleroanele” să fie în stradă”, a menționat Silvia Radu.

Deputatul liberal Lilian Carp i-a făcut observație asupra gafei de exprimare a primarului și a scris pe pagina s-a de facebook să-i „spună cineva tovarășei care este diferența dintre tomberon și tombleron”, adăugând și două fotografii, una cu ciocolata „Tonlerone” și alta cu un tomberon.

Pub

De asemenea și vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a criticat inițiativa primarului de a duce tomberoanele în curțile blocurilor.

„Astăzi, uzurpatoarea Silvia Radu, consiliată cel mai probabil de noul șef al întreprinderii Autosalubritate, polițistul-pensionar Eugeniu Axentiev a spus că tomberoanele comune din oraș ar trebui să fie reamplasate, dar nu știe cum și unde, și puse citez: „în dulap”. Soluția „izbăvitoare” a venit de la noul șef al întreprinderii Autosalubritate, care a spus citez: „Conform legii, ele trebuie să fie amplasate în interiorul blocului.” Asta este o catastrofă, să se revină din nou la amplasarea tomberoanelor în interiorul blocurilor de locuit, pentru că este o mizerie totală, apar microbi, miros și mai ales guzgani, dar de unde să știe doamna milionar aceste probleme.

Când am fost ministru la Mediu, am lucrat la un proiect de colectare a deșeurilor din Chișinău, pe care l-am finanțat (proiect în derulare), prin care în oraș vor fi fost construite 1000 de platforme acoperite pentru colectarea deșeurilor (au fost instalate deja 200) și cinci platforme subterane de colectare a gunoiului (proiect pilot), câte una în fiecare sector al orașului. Spun acest lucru, inclusiv pentru doamna Radu, care mai are doar două luni să uzurpe puterea la primăria Chișinău, dar și pentru toată suita pe care a dus-o și improvizează acum.

Modelul platformelor subterane, pe care l-am adus la Chișinău, l-am preluat din România, unde în multe orașe funcționează de mulți ani acest model și este cel mai bun și cel mai ecologic. 

Nu murați intenționat „proiectul cu platformele subterane” pe care l-am adus la Chișinău.”, a scris Munteanu.

Nu e prima dată când primarul se exprimă greșit. Anterior aceasta a pronunțat greșit denumirea companiei „Exdrupo”, și a promis că va face efort pentru o exprimare corectă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub