(stop cadru) Renato Usatîi revine în Moldova în primăvară? Ex-primarul de Bălți le-a pregătit cadouri de 9 mai lui Șalaru și Băsescu

Se pare că liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, și ex-președintele României, Traian Băsescu, vor primi cadouri de la Renato Usatîi. Într-un live pe facebook, fostul primar de Bălți a arătat noile daruri pentru politicenii menționați.

Cadourile vin după ce astăzi, 23 august, tinerii de la Partidul Unității Naționale au desenat tricolorul și harta României Mari pe postamentul tancului de la Leușeni. Acțiunea a avut loc astăzi când se împlinesc 79 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, care a permis Uniunii Sovietice să anexeze Basarabia în 1940.

Tancurile sovietice amplasate pe mai tot teritoriul Republicii Moldova sunt elemente ale ocupației sovietice și trebuiau de mult duse la fier vechi sau în muzee. Ca ministru al apărării am încercat pe diferite căi să scap Republica Moldova de aceste rebuturi ale negrei istorii sovietice. Nu am reușit întru totul”, a menționat Anatol Șalaru.

Astfel, la această acțiune Usatîi a reacționat și a pregătit maiouri pentru Șalaru și Băsescu. Pe una din ele este înscripționat chipul lui Iosif Stalin, iar pe a doua este chipul președintelui rus, Vladimir Putin.

„Tolică, cum mă întorc acasă, la 9 mai, uite ce maiou frumos ți-am cumpărat”, a menționat Usatîi.

În acest sens, dânsul a făcut un apel către activiștii Partidului Nostru să aducă în ordine monumentul, iar cheltuielile vot fi suportate de el.

De menționat că Anatol Șalaru și Traian Băsescu nu a comentat situația.

(stop cadru) Renato Usatîi revine în Moldova în primăvară? Ex-primarul de Bălți le-a pregătit cadouri de 9 mai lui Șalaru și Băsescu

Pub