Start sezonului de încălzire: Căldură în toate apartamentele din Capitală

Începând de mâine, 21 octombrie, furnizorul de căldură va da startul sezonului de încălzire în fondul locativ din municipiul Chișinău. Conectarea tuturor consumatorilor la agentul termic va dura în jur de trei zile, relatează UNIMEDIA.
 
O dispoziție în acest sens urmează să fie semnată astăzi, 20 octombrie, de către viceprimarul de ramură, Vlad Coteț. Acest lucru a fost anunțat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor și subdiviziunilor Primăriei Chișinău.
Start sezonului de încălzire: Căldură în toate apartamentele din Capitală
Poză simbol (Foto: moldova.org)

 

„Începând cu 24 octombrie, vor fi temperaturi cu minus. De aceea eu propun să fie semnată dispoziția de livrare a agentului termic și în fondul de locuințe începând de vineri. Ținând cont de normativele pe care le avem și prognoza meteo, vom avea patru zile consecutiv temperaturi mai mici de +8°C, și suntem obligați să începem sezonul de încălzire”, a menționat viceprimarul Coteț.
 
Regulamentul prevede că sezonul de încălzire poate fi început doar după ce trei zile consecutiv media zilnică nu va depăși +8 grade Celsius.
 
Conform prognozei meteo, începând de vineri, 24 octombrie, temperatura medie zilnică va fi sub +8°C. Vineri, pe timpul zilei vor fi +3..+6°C și sunt posibile căderi de precipitații sub formă de lapoviță.
 
În noapte de vineri spre sâmbătă se vor înregistra -1..-4°C și +3..+6°C, pe timp de zi. În noapte de sâmbătă spre duminică vor fi -2..-5°C, iar duminică +6..+9°C, pe timp de zi.
 
Primarul general al municipiului Chișinău a decis că agentul termic trebuie livrat mai devreme, ca temperatura din apartamente să nu reușească să scadă. „Am avut vreme caldă până în prezent, dar în a doua parte a săptămânii, prognoza arată vreme rece, chiar foarte rece. Mai rece ca de obicei, când are loc această trecere. Vor fi temperaturi de minus, de aceea cred că ar fi mai înțelept din partea noastră să nu așteptăm  să se răcească în apartamente. De aceea, să fie semnată dispoziția, de mâine să înceapă sezonul de încălzire 2014-2015”, a declarat Dorin Chirtoacă.
 
Amintim că din 14 octombrie a început să fie livrat agentul termic către instituțiile din sfera învățământului (grădinițe, școli, gimnazii, licee și școli-internat), dar și cele medicale.
 
Precizăm că anul trecut, în Chișinău, sezonul de încălzire a fost început pe 12 noiembrie. În grădinițe, spitale pentru copii și școli, agentul termic fusese furnizat începând cu 1 octombrie. Din data de 18 aprilie s-a încheiat sezonul de încălzire 2013 – 2014.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub