Starea bărbatului, operat de medicul basarabean, Igor Tudorache, la o săptămână de la transplantul pulmonar. Primul de acest gen din România

Conducerea Spitalului "Sfânta Maria" din Bucureşti anunţă că bărbatul care a suferit un transplant pulmonar săptămâna trecută se simte bine, având o evoluţie favorabilă. Acesta fost operat de către medicul Igor Tudorache, originar din Republica Moldova.

Starea bărbatului, operat de medicul basarabean, Igor Tudorache, la o săptămână de la transplantul pulmonar. Primul de acest gen din România
(Foto: mediafax.ro)

În acest moment, pacientul încă se află pe secţia de Terapie Intensivă şi urmează un program de recuperare a mobilităţii. 

"La o săptămână de la intervenţie, prima de acest tip din România, pacientul are o evoluţie favorabilă. Bărbatul a respirat fără ajutorul aparatelor la şase ore de la intervenţie, iar cele patru drenuri toracice au fost extrase pe rând de echipa medicală, în timpul acestei săptămâni", se arată  într-un comunicat de presă transmis de conducerea Spitalului "Sfânta Maria".

Pub

Pacientul se află în continuare pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, într-o rezervă, unde urmează un program de exerciţii pentru mobilitate. De asemenea, în acest moment, bărbatul face şi exerciţii pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea respiratorie.

Miercurea trecută, conducerea Spitalului "Sfânta Maria" a anunţat că operaţia de transplant pulmonar, prima de acest fel din România, a decurs fără probleme, pacientul suportând cu bine intervenţia chirurgicală care a durat şapte ore. Echipa medicală l-a avut ca operator pe dr. Igor Tudorache, alături de doi chirurgi din Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, echipa de anestezie şi echipa de asistente specializate pe bloc operator din acelaşi spital. Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub