„Spionii” biblici au fost găsiţi într-un mozaic vechi de 1.500 de ani. Descoperirea contrazice o teorie veche despre evrei

Un portret străvechi al scutierilor lui Moise în Canaan a fost descoperit într-o casă de rugăciune din Israel, scrie descopera.ro. 

„Spionii” biblici au fost găsiţi într-un mozaic vechi de 1.500 de ani. Descoperirea contrazice o teorie veche despre evrei
(Foto: simbol)

Arca lui Noe, despărţirea Mării Roşii şi chiar vizita lui Alexandru cel Mare au fost observate în scenele excavate de arheologi din elaborata podea din mozaic ce are o vechime de 1.500 de ani. 

Ultima scenă descoperită în sinagoga din Galilea înfăţişează doi bărbaţi ce cară o bârnă cu struguri. Deasupra imaginii se află inscripţia în ebraică a sintagmei „o bârnă între doi”, ce face referinţă la pasajul biblic 13:23. 

Pub

Conform National Geographic, în cartea NumeriMoise îşi trimite scutierii către Canaan după Exodul din Egipt. Cei doi spioni s-au întors cu poveşti despre un tărâm plin de lapte şi miere, cu ciorchini de struguri atât de grei încât era nevoie de doi oameni pentru a-i căra. Însă majoritatea scutierilor nu erau convinşi că vor putea cuceri Canaan şi s-au adăpostit în pădure timp de 40 de ani. 

Descoperirea contrazice ideea că evreii s-au aşezat în Galilea din cauza ascensiunii creştinismului din regiune, spune arheologul Jodi Magness. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub