Soția lui Vicol acuză CNA: Au luat mai mult decât au declarat

Soția șefului Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Tamara Vicol, susține că după efectuarea percheziției la domiciliu de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), din casă au dispărut mai multe lucruri decât s-a declarat. Anunțul a fost făcut public în cadrul unei conferințe de presă la care au fost prezenți avocații șefului FISC Nicolae Vicol, secretarului general adjunct al Cancelariei de Stat, Eduard Bănăruc, ministrului de Finanțe, Veaceslav Negruța, și ministrului Sănătății, Andrei Usatîi, notează UNIMEDIA.
Soția lui Vicol acuză CNA: Au luat mai mult decât au declarat
(Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Nici pe departe nu pot fi numite legale aceste percheziții. Am fost lipsită de orice drept. M-am simțit rău și am fost nevoită să chem ambulanța, iar în acest timp ofițerii CNA au efectuat perchezițiile preț de jumătate de oră fără prezența mea. Mi-au dispărut mult mai multe lucruri din casă decât în declarația pe care ei m-au pus să o semnez. Am fost intimidați și umiliți”, a precizat soția șefului FISC.

De cealaltă parte, reprezentanții CNA susțin că acțiunile angajaților s-au desfășurat în strictă conformitate cu Codul de Procedură Penal.

UNIMEDIA amintește că vineri, 15 februarie, PLDM și PCRM au votat în Parlament pentru excluderea funcției de prim-vicepreședintele, cea a lui Vlad Plahotniuc. În aceeași zi, Centrul Național Anticorupție a efectuat circa 14 percheziții inclusiv la FISC și Guvern în cadrul dosarului inițiat în septembrie 2012 pentru abuz de putere și acte de corupere. În consecință, șeful FISC, Nicolae Vicol, a fost reținut pentru 72 de ore, iar luni acesta a primit un mandat de arest pentru 20 de zile.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub