Socialiştii vor să scoată oamenii în stradă

PSRM a solicitat convocarea de urgență a unei şedinţe extraordinare a Parlamentului pentru a soluţiona situaţia fermierilor și să le fie acordat ajutor financiar. În caz contrar, socialiștii vor declanşa un val de proteste în toată ţara care vor finaliza printr-o acţiune de protest de amploare în centrul Capitalei, notează UNIMEDIA.

Socialiştii vor să scoată oamenii în stradă
(Foto: UNIMEDIA)

„După cum cunoaşteţi Moldova a pierdut pieţele tradiţionale din cauza unei guvernări proaste care s-a grăbit să semneze Acordul de Asociere cu UE. Guvernarea a promis deschiderea altor pieţe, a promis că producătorii nu vor înregistra pierderi şi că vor veni cu un suport real pentru agricultură.

În realitate, 400 de mii de tone de mere şi sute de mii de tone de alte alimente agroalimentare stau pe câmpuri, iar guvernarea continuă să facă promisiuni deşarte. Producătorii de materie primă şi industria de prelucrare a producţiei agricole nu ştiu ce să facă. Aceştia sunt disperaţi fiindcă zilnic înregistrează pierderi de sute de milioane de lei”, a menţionat liderul PSRM, Igor Dodon în cadrul unei conferinţe de presă.

În acest context, Dodon a subliniat că dacă în timp de o săptămînă guvernarea nu va începe repartizarea sprijinului promis agricultorilor, socialiştii vor începe proteste în toate raioanele ţării, care vor finaliza cu un protest masiv în centrul Chişinăului.
Liderul PSRM a mai spus că dacă este necesar, ar putea fi convocată de urgenţă şedinţa Parlamentului pentru a soluţiona situaţia în cauză.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub