Socialiștii propun cinci soluții pentru agricultori

Fermierii din nordul ţării protestează pe traseele naţionale. Protestatarii cer autorităţilor să intervină cu soluţii urgente, întrucât restricţiile impuse de Rusia îi afecteză financiar. Reprezentantul serviciului de presă din cadrul „Consiliului Fermierilor” spune că dacă autorităţile nu vor ieşi la dialog, astăzi aceştia se vor deplasa spre Chişinău. Premierul Iurie Leancă a anunţat că astăzi la Edineţ unde se va întâlni cu toţii fermierii din nordul ţării, notează UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

În același timp, liderul PSRM, Igor Dodon a propus cinci soluții pentru a remedia problemele agricultorilor. De asemenea, Dodon îi îndeamnă și pe membrii coaliției de guvernare de a se implica activ fără ca să politizeze acest subiect. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, notează UNIMEDIA.

Cinci soluții pentru agricultori:

- Convocarea de urgență a sesiunii extraordinare a Parlamentului în decurs de 10 zile, adică pe data de 18-19 august.

- Aprobarea unui mecanism de subvenționare pentru producătorii de fructe din RM. Aceasta presupune alocarea din partea statului la fiecare kg de fructe a unei subvenții 2-4 lei pentru acele produse care vor fi prelucrate la fabricile de conserve și de prelucrare din RM.

- Alocarea subvențiilor pentru agricultori din contul reducerii substanțiale ale cheltuielilor administrative de întreținere a Parlamenului, Președinției și Guvernului, iar o parte să fie din conturile profiturilor substanțiale speculative pe care le-a obținut Banca Națională a Moldovei.

- Începând de astăzi, socialiștii vor organiza întrevederi în raioane cu fermierii și vor oferi toată consultanța necesară pentru a găsi soluție pentru fiecare caz concret.

- Denunțarea Acordului de Asociere cu UE.

„Nu vom politiza acest subiect. Am câteva sute de solicitări din teritoriu. Voi cei de la guvernare sunteți de vină. O să vă duceți în raioane și oamenii o să arunce cu „patlajele” și mere. Nu faceți „umnîi vid”, hadeți să rezolvăm problemele oamenilor. Nu vom politiza. Toate problemele agricultorilor sunt cauzate de acest Acord nenorcit care este semnat cu UE”, a conchis Dodon.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.