Socialiștii consideră că manifestația unionistă din PMAN va fi „o provocare deliberată îndreptată împotriva suveranității statului”

PSRM susține în condinuare că Unionismul este o amenințare a statalității Moldovei. De asemenea consideră că „Marșul Unirii” din 25 martie este „o provocare deliberată îndreptată împotriva suveranității statului, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, precum și o provocare împotriva poporului multinațional moldovenesc”.

Socialiștii consideră că manifestația unionistă din PMAN va fi „o provocare deliberată îndreptată împotriva suveranității statului”
(Foto: UNIMEDIA)

Socialiștii au cerut colaboratorilor SIS, Ministerului de Interne și a Procuraturii să-și îndeplinească obligațiile profesionale să prevină actele de violență din capitala Moldovei și pentru a preveni infiltrarea în țară a provocatorilor din statul vecin.

Potrivit unui comunicat al formațiunii, socialiștii îndeamnă ca cetățenii să nu răspundă provocărilor unioniștilor și orice act de violență din capitală va conduce destabilizarea situației din Moldova. 

Pub

UNIMEDIA amintește că anterior Igor Dodon a anunțat că va crea un Front Național anti-unionist

„În asemenea circumstanțe de pericol iminent pentru țară și populație, declar că voi răspunde pozitiv miilor de solicitări de mobilizare a cetăţenilor și daca situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie, eu, ca șef de stat, voi forma un Front Naţional, pentru a oferi o platformă de rezistență tuturor cetățenilor Republicii Moldova care sunt împotriva unirii și care vor sa păstreze statalitatea și identitatea moldovenească”, scrie Dodon.

De asemenea, amintim că în această duminică, 25 martie, la ora 12.00 liderii unioniști vor organiza cea mai mare manifestație unionistă în Piața Marii Adunări Naționale.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub