Socialiștii au depus la CMC inițiativa de demitere a primarului general de Chișinău

Conducerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a depus la Primăria Capitalei inițiativa de organizarea a referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Potrivit liderului formațiunii, Igor Dodon, în Consiliu ar fi suficienți aleși locali gata să voteze pentru aceasta, informează UNIMEDIA.

Socialiștii au depus la CMC inițiativa de demitere a primarului general de Chișinău
Igor Dodon, preşedintele PSRM (Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie)

„În cele aproximativ trei luni de zile noi am reușit să adunăm peste 90 de mii de semnături. Acestea demonstrează încă o dată că chișinăuienii sunt obosiți de actuala guvernare și doresc altceva. Venim cu un apel către Consiliul Municipal Chișinău ca începând cu următoarea sedință, pe ordinea de zi să fie inclus subiectul demiterii primarului și organizarea referendumului”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful socialiștilor a adăugat că a purtat discuții cu mai mulți consilieri privind demiterea primarului general de Chișinău.

Pub

„Am avut discuții cu diferiți consilieri și vom mai avea. Avem informația că ultima ședință a CMC nu a avut loc tocmai din această cauză. Chirtoacă s-a speriat că subiectul demiterii ar putea fi introdus pe ordinea de zi. Pentru aceasta ar putea vota atât membrii unor fracțiuni, cât și unii consilieri independenți. Nu exclud că și unii consilieri liberali ar dori să voteze”, a subliniat președintele PSRM.

Socialistul a mai adăugat că PSRM va extinde acțiunile de consultare cu populația la nivel național. „Noi nu finalizăm această campanie. O vom extinde la nivel național pentru că „Moldova are nevoie de altceva”. În toate raioanele Republicii Moldova vor fi instalate corturi. Scopul campaniei este de a informa si de a fi într-un dialog permanent cu cetățenii despre problemele cu care se confruntă”, a conchis politicianul.

Reprezentanții Primăriei au catalogat din start campania inițiată, acum trei luni, de PSRM drept una inutilă și fără sorț de izbândă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub