Sobele defecte fac victime: Trei persoane au ajuns la spital cu intoxicații și arsuri

Un bărbat, de 58 de ani,a ajuns în secția de reanimare, cu arsuri de gradul II pe suprafața feței. Cazul s-a întâmplat în orașul Vatra, pe strada Ștefan Vodă nr. 23. Potrivit celor de la situații excepționale, totul s-ar fi întâmplat în urma deflagrației sobei de încălzit din locuință, care cel mai probabil nu era exploatată corespunzător și potrivit normelor de securitate.

Sobele defecte fac victime: Trei persoane au ajuns la spital cu intoxicații și arsuri
(Foto: UNIMEDIA)

Tot ieri, alți doi bărbați de 27 de ani, au fost internați în Spitalul municipal Strășeni, în stare gravă, cu diagnosticul – intoxicație cu monoxid de carbon, eliminat de soba folosită necorespunzător.  După primele date, cazul a fost înregistrat pe strada Unirii nr.72, într-o casă particulară. 

Este de menționat că în ambele cazuri, incendiu nu s-a produs, alte circumstanțe urmînd să fie stabilite de către organele de drept. În aceste condiții, pompierii și salvatorii recomandă prudență maximă și respectarea normelor de securitate și cele antiincendiare, mai ales în condițiile în care sînt folosite sobele și alte aparate de încălzit și cele electrice. Înainte de sezonul rece, e recomandat ca sobele să fie curățate și reparate, iar pe parcursul iernii – întreținute. Pe parcursul nopții și la plecare pe timp îndelungat de acasă, focul din sobă e necesar a fi stins.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub