Sîrbu, despre raportul „Promo-Lex”: O astfel de interpretare eronată poate fi admisă ori din incompetență totală ori din rea intenție

Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, s-a arătat deranjat de ultimul raport făcut public de Asociația „Promo-Lex”, cu privire la schimbarea sistemului electoral proporțional în sistem electoral mixt.

Sîrbu, despre raportul „Promo-Lex”: O astfel de interpretare eronată poate fi admisă ori din incompetență totală ori din rea intenție
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit „Promo-Lex”, 155 683 de alegători fără domiciliu sau reședință riscă să fie excluși din procesul electoral și privați de dreptul la vot în urma schimbării sistemului electoral.

Deputatul neagă însă acest fapt și acuză asociația de manipulare.

Pub

„Regretăm că manipularea și minciuna din partea unei organizații respectate precum este Promo-Lex ia amploare.

Unii experți de la această organizație au încercat a intoxica opinia publică precum că alegătorii care nu au domiciliu nu vor putea vota la alegerile parlamentare în circumscripții uninominale. Din numele autorilor modificărilor la Codul electoral declar tranșat că este un FALS.

O astfel de interpretare eronată a legii poate fi admisă ori din incompetență totală ori din rea intenție. De fapt, ambele la fel de grave ca și consecință. Legislația electorală corespunde tuturor standardelor internaționale și toți certățenii vor avea drepturi egale la vot”, a scris Sergiu Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că modificarea sistemului electoral a fost decisă cu votul a 74 de deputați, astfel a fost adoptat sistemul de vot mixt, după ce la ședința Parlamentului din 5 mai, Legislativul a votat în prima lectură comasarea proiectelor cu privire la sistemul uninominal, propus de PDM și mixt, propus de PSRM.

Proiectul prevede ca 51 de deputați să fie aleși în baza circumscripțiilor electorale uninominale, iar 50 de deputați - în baza listelor de partid.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub