Silvia Zaharia, plecată de 19 ani în Italia, dedicată copiilor cu dizabilități și persoanelor bolnave de cancer

Silvia Zaharia este originară din Nisporeni, unde a fost asistentă medicală la Centrul de Medicină Preventivă. Este cunoscută în diasporă prin implicarea și dedicația pe care o are față de cei care se află în suferință și anume față de copiii cu diabilități, care au nevoie de proteze, dar și față de persoanele bolnave de cancer și alte forme grave. Silvia Zaharia are o istorie de viață impresionantă, cu urcușuri și coborâșuri, dar anume asta a făcut-o mai puternică și să se dedice conaționalilor rămași acasă, scrie pe blogul ei, jurnalista Elena Robu.

Silvia Zaharia, plecată de 19 ani în Italia, dedicată copiilor cu dizabilități și persoanelor bolnave de cancer
(elenarobu.md)

”Era în primavara lui 1999 când "paharul se umpluse", salariul nu-l primeam de luni bune, în magazine era gol, trebuia să stai la coadă pentru o bucată de carne. Dar cel mai mult simțeam lipsa banilor, pentru că aveam student la facultate în Constanța. Când venea acasă trebuia să-i umplu geanta și să-i dau bani de trai. Îl petreceam de fiecare dată cu lacrimi în ochi, dar în una din acele zile am decis să PLEC!”, își începe povestea conaționala din diaspora.

În anul 2014, Silvia Zaharia a fost premiată de către UNICEF cu distincția ”Cel ma bun voluntar al anului”, în cadrul unui eveniment organizat la Chișinău, la Sala cu Orgă. Era vorba despre cea de-a 25-a aniversare de când ONU a adoptat Legea despre protecția copilului.

Pub

Mărturisiri din viața familiei Zaharia, dar și proiectele de suflet la care lucrează în prezent basarabeanca le găsiți pe blogul elenarobu.md.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub