Citește toate știrile la acest subiect

Sergiu Sîrbu: Nu cred că am putea extinde efectele deciziei CC cu referire la Filat pentru viitor

Vicepreședintele Parlamentului, deputat din partea PD, Sergiu Sîrbu este de părere că decizia Curții Constituționale din 22 aprilie 2013, cu referire la Vlad Filat, s-au consumat. Potrivit lui, în asemenea condiții, "nu cred ca am putea extinde efectele acelei decizii pentru viitor".

 

 

Sergiu Sîrbu: Nu cred că am putea extinde efectele deciziei CC cu referire la Filat pentru viitor
Sergiu Sîrbu, deputat PD (Foto: UNIMEDIA)

"Am fost intrebat daca Vlad Filat mai poate candida pe viitor la alte functii in stat! As vrea sa fac o precizare. Hotarirea CC a declarat neconstitutional un decret al Presedintelui efectele caruia s-au consumat. S-au consumat si acele circumstante! In asemenea conditii, nu cred ca am putea extinde efectele acelei decizii pentru viitor!", este de părere sursa.
 
UNIMEDIA amintește că, pe 22 aprilie 2013, Curtea Constituțională a stabilit printr-o hotărâre că Vlad Filat nu mai poate fi prim-ministru. „Premierul unui Guvern demis prin moţiune de cenzură pentru suspiciuni de corupţie este incompatibil cu exercitarea funcţiei şi se află în imposibilitate definitivă de a continua exercitarea mandatului”, se spune într-una din concluziile Curții Constituționale.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub