(Update, foto) Curtea de Apel Chișinău a pronunțat decizia motivată în dosarul „Mînzat”. Avocatul respinge acuzațiile

(update 19:29) Valerian Mînzat respinge acuzațiile care i se aduc. Avocatul susține că în 2012, procurorul Daniel Baraliuc, i-ar fi cerut 3.000 de euro pentru a-l scoate de sub urmărire penală pentru presupusa tentativă de a estorca bani de la o companie de asigurări. Acesta nu i-ar fi dat, iar în rezultat a fost reținut.

(Update, foto) Curtea de Apel Chișinău a pronunțat decizia motivată în dosarul „Mînzat”. Avocatul respinge acuzațiile
(Foto: UNIMEDIA)

(update 15:44)Curtea de Apel Chișinău (CA) a prezentat astăzi, 19 mai, decizia motivată în dosarul lui Valerian Mânzat, avocatul-vedetă cunoscut opiniei publice pentru viața luxoasă etalată pe rețelele de socializate, informează Ziarul de Gardă.

Pub

Avocatul a lipsit de la ședința de judecată, chiar dacă apărătorul acestuia a declarat că a comunicat cu el și Mînzat a spus că va fi prezent la Curtea de Apel.

„Decizia este pe 87 de pagini tipărite. Încă nu am luat cunoștință cu acestea. Valerian Mînzat trebuie să vină. Asta mi-a spus la telefon…”, a menționat Gheorghe Amihalachioaie, avocatul lui Mînzat. Apărătorul infirmă faptul că Mînzat ar fi fugit din țară.

Vale­ri­an Mîn­zat, este învi­nu­it de pro­cu­ro­ri că, în 2009, în urma unei înţe­le­ge­ri pre­a­la­bi­le cu Ion Taran, care, pe atun­ci, era şeful Secţi­ei inves­ti­ga­re a acci­den­te­lor ruti­e­re a Comi­sa­ri­a­tu­lui Gene­ral de Poli­ţie, şi cu Dorel Găi­nă, şef al Secţi­ei asis­tenţă juri­di­că în cadrul Com­pa­niei de asi­gu­ră­ri „Mol­da­sig” SRL, au însce­nat un acci­dent ruti­er, cu intenţia de a intra în pose­sia unei sume de bani de la acea com­pa­nie de asi­gu­ră­ri.

UNIMEDIA amintește că avocatul vedetă, Valerian Mînzat, a fost reținut în februarie într-un alt dosar, fiind bănuit că a estorcat de la o femeie, prin înşelăciune şi abuz de încredere, 20.000 de euro pentru a-i soluţiona o problemă legată de urgentarea transferării soţului acesteia dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova.

Mînzat a cerut 20.000 de euro pe care trebuia să-i primească în două tranşe: 10.000 de euro în avans şi alți 10.000 de euro după ce condamnatul va ajunge în Republica Moldova. În pofida înţelegerii iniţiale, avocatul a obligat femeia să-i dea toţi banii, spunându-i că deja a soluţionat problema, iar soţul ei urmează să ajungă la Chişinău.

Solicitat anterior de UNIMEDIA, Valerian Mînzat a refuzat să comenteze.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub