Citește toate știrile la acest subiect

Semnături pentru unificare. În România se desfăşoară campania "Aducem Basarabia acasă"

"Aducem Basarabia acasă". Acesta este motto-ul campaniei lansate de Platforma civică Acţiunea 2012, în România. Pe parcursul următoarelor trei luni, peste 1 000 de voluntari vor colecta semnături pentru a putea înainta în Parlament o iniţiativă legislativă de unificare a celor două state.

În acest context, Bucureştiul a devenit principalul front de luptă pentru repunerea în drepturi a românilor basarabeni, scrie moldpress.info, citat de UNIMEDIA.
Semnături pentru unificare. În România se desfăşoară campania
Semnaturi pentru unificare (foto: moldpress.info)

"În toamnă le-am făcut o propunere viitorilor parlamentari români, să semneze un Pact pentru Basarabia, care să aducă cele două state mai aproape în vederea unificării. Au semnat peste 500 de candidaţi, iar 116 dintre ei se află acum în Parlamentul României. Noi suntem mereu în contact cu ei, dar legea nu se doreşte a fi politizată şi de aceea am considerat că ar fi mai bine ca acest mesaj să vină din partea societăţii civile", a declarat co-preşedintele Acţiunea 2012, Marius Lulea. 

În cadrul campaniei, voluntarii vor merge în toate oraşele mari ale României şi în toate judeţele din zona Moldovei pentru a colecta cele 100 000 de semnături necesare. Organizatorii se arată extrem de optimişti şi spun că vor acumula, în final, un număr dublu de semnături.

UNIMEDIA amintește că pe parcursul anului trecut, Platforma civică Acţiunea 2012 a desfăşurat pe teritoriul Republicii Moldova mai multe marșuri unioniste. Cel mai răsunător a fost marşul organizat la Bălţi pe 5 august, când participanţii au fost atacaţi cu pietre de statlişti.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub