Se anunță acțiuni de protest în fața mai multor Inspectorate de Poliție din țară: Raioanele care deja s-au alăturat manifestației

Se anunță acțiuni de protest în fața mai multor Inspectorate de poliție atât din capitală, cât și în mai multe raioane ale țării. La această acţiune s-au alăturat cetăţenii din raioanele Edineţ, Briceni, Dondușeni, Drochia, Florești, Bălţi, Teleneşti, Orhei, Ungheni, Nisporeni, Hânceşti, Cimişlia, Ialoveni, Străşeni, Ştefan-Vodă, Cantemir, Cahul. Un anunț în acest sens a fost făcut de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Se anunță acțiuni de protest în fața mai multor Inspectorate de Poliție din țară: Raioanele care deja s-au alăturat manifestației
(Foto: UNIMEDIA)

„Noi, grupurile de rezistenţă, constituite în întreaga ţară, vom merge la Inspectoratele de poliţie naționale pentru a discuta cu reprezentanții forțelor de ordine, să le explicăm că regimul pe care aceştia sunt nevoiți să-l apere este unul banditesc, să facă uz de prevederile Codului de etică şi deontologie al funcţionarului public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne; le vom prezenta rezoluția adoptată în Parlamentul European şi revendicările acesteia înaintate autorităţilor din R. Moldova”, menționează Andrei Năstase.

Acțiunea „Apărați poporul, nu uzurpatorul!” se preconizează pentru luni, 16 iulie, la ora 7:30. Organizatorii își propun extinderea la nivel de ţară.

Pub

UNIMEDIA precizează că în timpul protestului opoziției extra-parlamentare, zeci de polițiști au fost surprinși păzind casa democratului Vlad Plahotniuc, în timp ce protestatarii au mărșăluit spre sediul și casa liderului PD. Polițiștii au format mai multe coloane impenetrabile, în diferite colțurile ale clădirii.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub