Scenariul lui Dodon după demiterea procurorului general

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, admite că eventuale alegeri anticipate ar putea avea loc, în contextul ultimelor evenimente și declarații de pe scena politică moldovenească. În cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă, Dodon prezintă propriul scenariu a modului în care vor evolua evenimentele, astfel ca să se ajungă la alegeri anticipate, informează UNIMEDIA.

Igor Dodon susține că factorul cheie în declanșarea anticipată a alegerilor l-ar juca Partidul Comuniștilor. „Vladimir Voronin va încerca să-l utilizeze pe Filat şi să joace pe frustrările acestuia şi pe orgoliul acestuia, pentru a penaliza PD-ul şi pe Plahotniuc.
Scenariul lui Dodon după demiterea procurorului general
(Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Ei nu spun că ei nu trebuie să fie penalizaţi. Scopul va fi să utilizeze fracţiunea PLDM într-un vot comun, pentru a destabiliza situaţia din actul de guvernare. După aceea PCRM-ul, obţinând acest joc din partea PLDM-ului, va face jocul împreună cu PD, împreună cu Plahotniuc, pentru a-l demite pe Filat. Scopul PCRM-ului este provocarea alegerilor anticipate”, a explicat politicianul.

Sursa a declarat că nu exclude rolul decisiv pe care l-ar putea avea partidul său în derularea evenimentelor, dar și faptul că socialiștii ar putea vota demisia tuturor funcționarilor și șefilor AIE.

„Eu nu exclud că Partidul Socialiştilor va avea un rol decisiv pentru a schimba această situaţie. Această situaţie poate fi schimbată în două direcţii: sau reformatarea esenţială a guvernării, schimbarea mai multor instituţii şi mecanisme care funcţionează în stat. Sau vor fi alegeri anticipate. Eu nu exclud că socialiştii ar putea să participe în demisia tuturor funcţionarilor şi capilor acestei Alianţe pentru Integrare Europeană. A tuturor”, a mai spus Dodon.

Totodată, liderul socialiștilor este sigur că, în cazul alegerilor, AIE va avea de pierdut, iar următoarea guvernare va fi de centru-stânga sau a unui singur partid.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub