Savatie Baştovoi, despre preotul Maxim Melinti care a fost lipsit de dreptul de a oficia slujbe: „Este inadmisibil ca cineva să facă presiuni asupra Bisericii”

Nici o organizație sau persoană nu este în drept să impună Bisericii propriile păreri și alegeri - este inadmisibil ca cineva să facă presiuni asupra Bisericii pentru a-i atribui viziuni și opinii contrare Bibliei. Declarațiile îi aparțin părintelui Savatie Baştovoi în contextul în care Preotul Maxim Melinti, Parohul Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Ghidighici a municipiului Chișinău, a fost oprit de a oficia cele sfinte. Un anunț în acest sens a fost făcut într-un comunicat de către Mitropolia Moldovei. 

Savatie Baştovoi, despre preotul Maxim Melinti care a fost lipsit de dreptul de a oficia slujbe: „Este inadmisibil ca cineva să facă presiuni asupra Bisericii”
(Foto: adevărul)

„Biserica nu poate fi asediată prin intruziuni de tipul Pussy Riot sau Femen, nici prin flash mob-URI gender. Orice decizie internă luată de un ierarh cu privire la un preot trebuie interpretată doar in cheia organizării interne a Bisericii. Atita timp cit Mitropolia Moldovei are și o întemeiere legală garantata de Constitutie, orice presiune externă asupra deciziilor luate in interior și care nu contravin Dreptului canonic este un atac asupra grupului, o răfuială și o încercare explicită de instaurare a unei dictaturi ideologice prin folosirea unor instituții și grupuri care au un program ideologic declarat, beneficiind de fonduri și sprijin intr-o forma afișata.

Conflictul de interese ar trebui sa fie primul indiciu al caracterului haios pe care îl poartă grija pentru buna imagine a Bisericii venită din lumea activiștilor de toate culorile”, a scris părintele Savatie Baştovoi într-o postare pe facebook.

Pub

UNIMEDIA amintește că de astăzi, Preotul Maxim Melinti, Parohul Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Ghidighici a municipiului Chișinău, a fost oprit de a oficia cele sfinte. Potrivit Mitropoliei, preotul a fost suspendat pentru „contribuția la dezvoltarea mișcării LGBT din Republica Moldova”

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub