Saharneanu acuză PLDM de ingerință politică în activitatea CNA

Deputatul PL, Valeriu Saharneanu, a rămas nedumerit şi îngrijorat de invitația directorului CNA la sediul Partidului Liberal Democrat. Potrivit lui, liberal-democrații dau dovadă de un analfabetism juridic și politic total, arătând o deviere crasă de la înțelegerea rolului și rostului unui partid democratic aflat la putere, transmite UNIMEDIA.
Saharneanu acuză PLDM de ingerință politică în activitatea CNA
Valeriu Saharneanu, deputat PL (Foto: elldor.info)

„Prin adoptarea unei poziții de condamnare a acțiunilor CNA, aducând învinuiri, gratuite la această fază a investigaţiilor, în timp ce colaboratorii instituției se află în procedura de interogare a unor funcționari bănuiți de acte de corupție, PLDM se postează ca parte interesată să exercite presiuni politice asupra desfășurării anchetei, şi, deci, partid antrenat într-o campanie păguboasă de a impune criterii politice în lupta cu corupţia. Asta ar însemna că fiecare partid de guvernământ să aibă dreptul la anumită marjă de corupţi în instituţiile statului, practică nemaipomenită şi inedită la scară mondială în lupta cu corupţia. Or, corupţia trebuie combătută reeşind din interesele tuturor cetăţenilor, indiferent de culoarea politică sau de funcţia corupţilor”, consideră liberalul.

Valeriu Saharneanu consideră că prin invitarea directorului CNA la sediul partidului este o ingerință în actul de justiție și tentativă de intimidare a unei instituții obligate prin statutul ei să impună respectarea normelor de drept de către toți cetățenii, și în primul rând, de către funcționarii statului.

„Amintesc colegilor din Partidul Liberal Democrat că respectul față de lege este prima obligație a deputaților aleși, indiferent de culoarea lor politică, iar lupta cu corupția și asigurarea bunei funcționări a instituțiilor de drept este prioritatea numărul unu a actului de guvernare și vine în perfectă corespundere cu interesele vitale ale cetățenilor Republicii Moldova”, concluzionează deputatul PL.

UNIMEDIA amintește că PLDM l-a acuzat pe șeful CNA că ar acționa la comanda directă a lui Vlad Plahotniuc. În replică, Viorel Chetraru a spus că acesta luptă cu corupția, negând orice influență politică. 

Astăzi fracțiunea PLDM l-a convocat în mod oficial pe directorul CNA, Viorel Chetraru, la o ședință la sediul partidului. Șeful de la Anticorupție a declarat că nu va da curs solicitării pentru că aceasta ar fi o nouă încercare de presiune politică.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub