Citește toate știrile la acest subiect

S-au răzgândit: Mai multe secții de vot pe teritoriul R. Moldova pentru Referendumul din România

Ministerul român de Externe a anunțat că a suplimentat numărul secțiilor de votare din străinătate care vor fi deschise pentru referendumul din 29 iulie, cu 151. În Republica Moldova, numărul secțiilor de votare va fi de 14, cu 9 mai multe decât se anunțase anterior.

Astfel, cetăţenii români din ţara noastră vor putea vota în cele 5 secţii de vot anunțate anterior, și anume în câte o secţie de vot în Bălţi, Cahul, Ungheni și două în Chișinău. Pe lângă acestea vor fi deschise 9 secții de vot suplimentare - câte una la Chişinău, Căușeni, Hâncești, Ialoveni, Orhei, Nisporeni, Călărași, Cantemir și Soroca.
S-au răzgândit: Mai multe secții de vot pe teritoriul R. Moldova pentru Referendumul din România
Poză simbol (Foto: cronicadeiasi.ro)

„În urma centralizării propunerilor primite de la ambasadele şi oficiile consulare ale României, precum şi de la reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din străinătate, Ministerul Afacerilor Externe a suplimentat cu 151, până la 301 numărul secţiilor de votare. Evaluarea a ţinut cont de posibilităţile tehnice (sediu, comunicaţii etc.) şi de personal, pentru organizarea secţiilor de votare în condiţiile legii, inclusiv obţinerea acordului ţărilor de reşedinţă”, se spune în comunicatul MAE român.

UNIMEDIA reamintește că la începutul lunii iulie Ministerul de Externe din România a anunțat că va reduce drastic numărul de secţii de votare din străinătate, care vor fi deschise pentru referendumul din 29 iulie curent.

Precizăm că la ultimele alegeri din România, în străinătate au fost deschise 294 de secții de votare. Conform statisticilor anterioare, Diaspora îl susține în electorală preponderent pe Traian Băsescu. 

Background:

UNIMEDIA amintește că Traian Băsescu a fost suspendat din funcție de Parlamentul român. Președinte interimar al României a devenit Crin Antonescu, președintele PNL. Asta după ce coaliția de guvernare, Uniunea Social-Liberală (USL), condusă de Victor Ponta (PSD) și Crin Antonescu (PNL), a revocat din funcție președintele Senatului (Vasile Blaga) și pe cel al Camerei Deputaților (Roberta Anăstase). Cei doi au fost înlocuiți cu reprezentanți ai USL. La fel, în ultimele săptămâni au fost revocați din funcție Avocatul Poporului, directorul TVR, dar și alți șefi de instituții. Statul vecin urmează să organizeze un referendum pentru a consulta populația cu privire la suspendarea lui Băsescu. Dacă participanții la Referendum vor aproba decizia Parlamentului, Traian Băsescu va fi revocat din funcție. Referendumul va fi organizat pe 29 iulie. Pentru ca Băsescu să demis din funcție, rata de participare la Referendum trebuie să fie de 50% +1 (cel puțin 9 milioane de români).

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub