S-a terminat! Andrei Năstase a câștigat turul II al alegerilor locale din Chișinău și este noul primar al capitalei

Candidatul comun al Platformei Demnitate și Adevăr și al Partidului Acțiune și Solidaritate, Andrei Năstase, a fost ales noul primar al capitalei. După prelucrarea a 97,39% din procese verbale prelucrate a acumulat 124 532 de voturi și deocamdată are 52,08%. Chiar dacă nu-s rezultatele finale, Năstase devine primar din punct de vedere matematic, având mai mult de 50% din voturi. Rezultatele au fost făcute publice acum câteva clipe de Comisia Electorală Centrală.

Foto: UNIMEDIA

La moment, contracandidatul său, președintele fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a obținut un scor de 47,92%.

Mai multe partide pro-europene și-au anunțat anterior susținerea față de Andrei Năstase în alegerile locale anticipate din Chișinău.

Mandatul noului primar este de doar un an, până la alegerile locale ordinare din 2019.

Alegerile locale noi din municipiul Chișinău vin după ce fostul primar Dorin Chirtoacă, care a stat la cârma primăriei timp de 10 ani, și-a anunțat demisia, după ce a fost suspenat din funcție, fiind cercetat într-un dosar penal.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.