Rusia: Fundația electorală a lui Alexei Navalinîi, lichidată de o Judecătorie din Moscova

Judecătoria Meșanskii din Moscova a lichidat fundația lui Alexei Navalinîi, care asigura funcționarea sediilor electorale ale politicianului, scrie tvrain.ru. Această decizia a fost luată după ce sediul fondului a fost percheziționat spontan la sfârșitul anului 2017.

Rusia: Fundația electorală a lui Alexei Navalinîi, lichidată de o Judecătorie din Moscova
(Foto: skynews.com)

În documentele fundației ar fi fost indetificate încălcări în declarația statutului acesteia. Potrivit Ministerului Justiției din Rusia, fundația finanța arendarea spațiilor pentru sediile preelectorale ale lui Navalinîi, pe când obiectivul statutar era sprijinul pentru mass-media.

Potrivit reprezentantului lui Navalinîi la judecătorie, Veaceslav Gimadi, instanța nu a prezentat nici o încălcare gravă care să fondeze lichidarea fundației.

Pub

Amintim că în decembrie 2017, Comisia Electorală Centrală din Rusia a refuzat să îl înregistreze pe Alexei Navalinîi drept candidat la prezidențiale. Potrivit unui membru al CEC-ului, Navalinîi a fost condamnat la cinci ani cu probațiune, de către judecătoria raională a orașului Kirov, pe 8 februarie 2017.

Navalinîi a declarat că "acest dosar a fost fabricat" pentru a nu-l lăsa să participe la alegeri și a spus că va cere susținătorilor săi să boicoteze scrutinul.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub