Rusia a respins ultimatumul Marii Britanii, privind otrăvirea unui fost agent de spionaj: Mâine ar putea fi anunțate sancțiunile Londrei împotriva Moscovei

Rusia a respins ultimatumul Marii Britanii, prin care aceasta cerea Rusiei să explice în maximum 24 de ore de ce fostul agent rus Serghei Skripal şi fiica acestuia au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică de uz militar.

Potrivit Vedomosti, mâine Londra ar putea anunța sancțiuni împotriva Moscovei.

Rusia a respins ultimatumul Marii Britanii, privind otrăvirea unui fost agent de spionaj: Mâine ar putea fi anunțate sancțiunile Londrei împotriva Moscovei
(Foto: vedomsti.ru)

Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat ieri că potrivit Convenției privind armele chimice, britanicii trebuie să se adreseze la Rusia ca la o posibilă sursă a substanței și țara îi va răspunde timp de 10 zile. Dacă răspunsul va fi nesatisfăcător, urmărirea va fi redirecționată la Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice.

Moscova a anunțat că nu va răspunde ultimatumului până nu va primi o mostră a substanței chimice cu care a fost otrăvit Skripal.

Potrivit Financial Times, măsurile de sancționare a Rusiei ar putea include extrădarea unor diplomați, sancțiuni împotriva băncilor ruse sau versiunea britanică a legii americane a lui Magnițki. 

"Principalul mecanism de presiune din partea Marii Britanii sunt banii ruși. Îi va lovi în locul doreros", a declarat fondatorul Hermitage Capital, William Browder, scrie FT.

Pub

Prim-ministrul britanic Theresa May va conduce o întâlnire a Consiliului naţional de securitate pentru a-şi face publice propunerile, după o zi în care a căutat susţinere de la preşedintele american, Donald Trump, de la NATO şi statele UE, inclusiv de la cancelarul german Angela Merkel.

Downing Street a spus că Trump şi-a oferit susţinerea totală faţă de Marea Britanie în această privinţă, iar Casa Albă a transmis că cei doi lideri „au fost de acord că trebuie să existe consecinţe pentru cei care folosesc arme odioase şi încalcă flagrant normele internaţionale”, scrie și digi24.ro.

Amintim că un fost agent rus de spionaj, Serghei Skripal, a fost otrăvit cu o substanță neurotoxică, în timp ce lua masa într-un restaurant din Marea Britanie.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, a primit azil în Marea Britanie în anul 2010 după un schimb de agenţi de spionaj efectuat între Statele Unite şi Rusia.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub