Rosbalt: Federația Rusă ar fi deschis un dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc

Un dosar penal ar fi fost deschis pe numele șefului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Potrivit rosbalt.ru, politicianului i se încriminează că ar fi săvârșit mai multe crime deosebit de grave.

Rosbalt: Federația Rusă ar fi deschis un dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

Comisia de Investigații a Federației Ruse a decis să îl acuze de asasinare pe liderul partidului de guvernământ din Republica Moldova în absența sa. Astfel, instanța a depus o cerere pentru arestarea acestuia.

După cum scrie rosbalt.ru, citând o sursă din justiție, în dosar, Plahotniuc este învinuit de omor a mai multor persoane, în mod periculos, într-un grup organizat, motivat de ura rasială, politică, ideologică, etnică.

Pub

Informațiile au fost furnizate de către instanța din Marea Britanie, însă nu au fost comunicate toate, dat fiind faptul că „crimele nu au fost săvârșite pe teritoriul Federației Ruse”, mai scrie sursa.

Crima în care a fost menționat numele lui Plahotniuc și care se referă la Rusia, a avut loc în martie 2012 la Londra. Este vorba de atentatul asupra bancherului Rus, Gherman Gorbunțov. Sursa mai menționează și despre declarațiile făcute recent de către kilerul Vitalie Proca, arestat în România, care a spus că Vlad Plahotniuc a comandat omorul lui Gorbunțov.

Pe de altă parte, bancherul rus afirmă că nu Plahotniuc ar fi fost cel care a comandat asasinarea sa, ci liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”. Gorbunțov a fost recent la Chișinău, fiind invitat la Publika TV, unde a vorbit despre asasinarea sa, afirmând că „Plahotniuc nu avea motive” să-l lichideze.

Liderul Partidului Democrat nu a venit încă cu o reacție la informațiile apărute în presa rusă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub