România: Liderul PSD, Liviu Dragnea, citat din nou la DNA. Este suspectat de constituire de grup infracțional, fraudă și abuz în serviciu

Liviu Dragnea s-a prezentat luni la DNA, suspectat fiind de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene în timpul în care se afla la șefia Consiliul Județean Teleorman, scrie digi24.ro.

România: Liderul PSD, Liviu Dragnea, citat din nou la DNA. Este suspectat de constituire de grup infracțional, fraudă și abuz în serviciu
(Foto: digi24.ro)

"Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații", se scrie în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție din România.

Acesta este al treilea dosar în care este vizat Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților din România și liderul Partidului Social Democrat, transmite digi24.ro. Printre acestea sunt: dosarul Belina privind transferul braţului Pavel şi al insulei Belina din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman prin Hotărâre de Guvern (HG), dosarul Tel Drum, dar şi dosarul deschis ca urmare a investigaţiei Rise Project privind existenţa unor afaceri ale lui Liviu Dragnea în Brazilia.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub