România: A fost respins un amendament la bugetul Agerpres, care prevedea dezvoltarea unei rețele de corespondenți în Republica Moldova

Comisiile reunite de cultură au respins marți, cu patru voturi "pentru" și opt "împotrivă", un amendament la bugetul agenției naționale de presă AGERPRES, depus de deputatul Eugen Tomac, care prevedea sumele necesare pentru dezvoltarea rețelei de corespondenți în Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Italia și Spania.

România: A fost respins un amendament la bugetul Agerpres, care prevedea dezvoltarea unei rețele de corespondenți în Republica Moldova
(Foto: agerpres.ro)

Amendamentul, depus de deputatul PMP Eugen Tomac, prevedea suplimentarea în anul 2018 a creditelor bugetare cu suma de 3 milioane lei, din care: 750.000 lei la grupa 10 Titlul I "Cheltuieli de personal" și 2,25 milioane la grupa 20 Titlul II "Bunuri și servicii", transmite agerpres.ro.

"Avem un singur amendament depus de domnul deputat Eugen Tomac. (...) L-ați citit, așa că-l supun votului dvs. (...) nu este inițiatorul aici pentru a și-l susține. (...) Dacă sunt colegi care vor să adreseze întrebări, interpelări conducerii AGERPRES. Dacă nu, vă rog să mă credeți... de 9 ani de zile este prima dată când asist la o astfel de votare a unui buget al unei instituții din subordinea sau, mă rog, din coordonarea Comisiilor pentru Cultură, foarte rapid", a spus președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, după votul membrilor comisiei. 

Pub

"N-am avut nevoie să fiu mai convingător de atât, situația fiind una bună", a replicat directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi. 

Potrivit lui Tomac, suplimentarea este necesară pentru dezvoltarea rețelei proprii de corespondenți în străinătate- în Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Italia și Spania-, "pentru asigurarea unui flux informațional competent și credibil adresat comunităților de români din afara granițelor țării". 

Potrivit proiectului legii bugetului de stat, AGERPRES are alocat pentru 2018 un buget în cuantum de 20,457 milioane lei (în creștere cu 8,24% față de execuția preliminară din anul 2017).

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub