Citește toate știrile la acest subiect

Rogozin recunoaște: Moscova a pus embargo din motive politice

Blocarea vinurilor produse în Republica Moldova de către Federația Rusă ca și ridicarea embargoului pentru Găgăuzia poartă strict un caracter politic. Despre aceasta a declarat vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, într-un interviu pentru ziarul „Kommersant”, transmite UNIMEDIA.

„Aceste decizii sunt și vor fi de natură politică. Dumneavoastră credeți că asocierea cu UE este o decizie economică a Chișinăului? Este pur politică”, a subliniat politicianul.

Rogozin recunoaște: Moscova a pus embargo din motive politice
Dmitri Rogozin (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Potrivit lui Rogozin, Republica Moldova va fi impusă să adere la NATO și va schimba statutul de neutralitate.

„Pentru noi și UE și NATO sunt blocuri străine. Dacă Moldova are de gând să meargă acolo, nu e decizia noastră. Vom fi obligați să reacționăm”, a menționat vicepremierul rus.

Pub

UNIMEDIA amintește că Rusia a interzis importul de vinuri moldovenești la începutul toamnei trecute. Ca urmare, la 10 decembrie, Parlamentul European a aprobat liberalizarea pieţei Uniunii Europene pentru vinurile moldoveneşti.

La finele lunii martie Rospotrebnadzor a ridicat interdicția asupra exportului de produse vitivinicole a întreprinderii „Kazayak Vin” din Găgăuzia. „Au fost preluate mostrele produselor vinicole fabricate de SA „Kazayak Vin”. Rezultatele expertizei demonstrează conformitatea deplină cu cerințele impuse”, a declarat șeful interimar al Rospotrebnadzor, Anna Popova.

Premierul Iurie Leancă se va întâlni, la finele lunii, la Minsk cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, pentru a discuta despre situația vinurilor moldovenești pe piaţa din Federația Rusă, scrie Agora. Șeful Executivului a declarat duminică presei că nu înțelege de ce până astăzi nu au fost reluate importurile, după embargoul impus în septembrie 2013.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub