Citește toate știrile la acest subiect

RISE Moldova va depune o plângere la Procuratura Generală privind „acțiunile de intimidare în lanț, presiuni și atac la persoană” din partea caritate.md

RISE Moldova va depune o plângere la Procuratură Generală referitor la acțiunile de intimidare în lanț, presiuni și atac la persoană făcute de reprezentanții „Caritate.md” asupra jurnaliștilor RISE Moldova, scrie publicația.

RISE Moldova va depune o plângere la Procuratura Generală privind „acțiunile de intimidare în lanț, presiuni și atac la persoană” din partea caritate.md
(Foto: rise.md)

"Ieri, 18 februarie, RISE Moldova a publicat teaserul investigației video „Bani din caritate”, un subiect de interes public despre culisele afacerii Caritate.md. La scurt timp, Alexandru Rusnac, unul dintre fondatorii Fundației „Sfântul Gheorghe” — proprietara Caritate.md, i-a trimis colegei noastre, Liuba Șevciuc, mai multe mesaje, anunțând că, «Grupul Criminal Organizat vă dedică platforma dumnevoastră. Eu nu mai vreau să mai ajut pe nimeni. Caritate.md».

Până, dar și după publicarea anchetei „Bani din caritate”, am primit numeroase mesaje și apeluri telefonice de la persoane care se prezentau ca fiind „de la doamna Svetlana”.

Pub

Reiterăm că suntem un centru de investigații media și acționăm exclusiv în virtutea codurilor deontologice care reglementează profesia de jurnalist. Totodată, condamnăm orice formă de presiune și intimidare a jurnaliștilor de investigație", scriu jurnaliștii de la RISE Moldova.

Sventlana Sainsus, vizată în investigația RISE Moldova, privind escrocheriile cu fonduri de caritate, spune că i s-ar fi cerut bani pentru ca articolul să nu fie publicat. "Apropo, n-am eu 20.000 pt voi! da, mi s-a propus să achit să nu iasă reportajul ! Pt ce? nu sunt vinovată cu nimic și am fost ponegrită fără nici o dovadă", a scris Svetlana Sainsus.

Amintim că astăzi RISE Moldova a publicat o investigație despre escrocheriile care se fac prin portaluri de colectare a banilor pentru caritate. 

"Identifică minori grav bolnavi, le fac publică povestea și adună sume impunătoare de bani din donațiile oamenilor. Ulterior, beneficiarii sunt direcționați la un spital din Turcia, unde medicii simulează efectuarea intervențiilor chirurgicale", scrie rise.md.

Ieri, jurnalista care a făcut investigația, Liuba Șevciuc, a fost atacată de administratorii platformei caritate.md, care au publicat o fotografie cu reportera, îndemnând oamenii să-i ceară acesteia ajutor. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub