Riscă să fie excluși din PCRM?

Partidului Comuniștilor nu se va limita doar la excluderea lui Pavel Grigorciuk din partid. Potrivit unor surse din PCRM, citate de kommersant.md, în timpul apropiat formațiunea își va curăța rândurile, iar printre cei dați afară se va numără Tkaciuk, Muntean și Petrenco. Acest lucru se va întâmpla ca urmare a confruntării celor două tabere, conduse de Voronin pe de o parte și de Tkaciuk pe de altă parte, relatează UNIMEDIA.

Riscă să fie excluși din PCRM?
Voronin, Tkaciuk, Petrenco și Muntean (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Publicația citată scrie că după plenara PCRM, Tkaciuk, Muntean și Petrenco apar mai rar în public, refuză să comenteze conflictul sau să apară în emisiuni, în timp ce Voronin oferă activ interviuri.
 
Voronin ar fi propus excluderea lui Tkaciuk din conducerea PCRM pentru că ar fi inclus de sine stătător candidați în lista electorală. „El a crezut că noi, înainte de alegeri, nu vom avea încotro și îl vom asculta, iar el va dicta obiectivele și viitori membri ai fracțiunii PCRM”, ar fi declarat Voronin la plenara PCRM, citat de publicație. „Eu nu-l înțeleg. Și l-am întrebat: Cum tu îți imaginezi, cine va lucra cu tine în continuare?”, ar fi spus liderul PCRM.
 
Petrenco i-ar fi spus lui Voronin că înainte era „locomotiva” partidului, iar că acum este „ancora” lui.
 
„Nimeni din cei excluși nu a depus o cerere de demisie. Au fost niște scrisori pentru  Voronin și în adresa biroului politic. Cei trei indicau în textul scrisorii că jocul dublu este inadmisibil și au cerut să se renunțe la parteneriatul cu Partidul Democrat și, în particular, Vlad Plahotniuc. De asemenea s-a propus ca PCRM să susțină în continuare ideea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Vamală”, a declarat sursa pentru kommersant.md, precizând că Voronin face trimitere la aceste scrisori ca la niște cereri de demisie.
 
UNIMEDIA amintește că Tkaciuk și-a depus mandatul de deputat în Parlament, iar ulterior a fost exclus, alături de Petrenco din Comitetul Executiv al PCRM. Muntean a fost dat jos din postura de secretar general al partidului.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub