Reşetnicov: „Ministrul Apărării trebuie să tacă!”

Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor a înaintat, ieri, moțiuni simple de cenzură pentru demiterea ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, și ministrului Educației, Maia Sandu. Câteva din argumentele invocate de aceştia a fost că ministrul Apărării ascunde cazuri de maltratare în Armată, iar Sandu se face vinovată de faptul că elevii nu au putut copia la BAC. Declaraţii în acest sens au fost făcute de comunistul Artur Reşetnicov în cadrul unei emisiuni de la PublikaTV, transmite UNIMEDIA.

Potrivit deputatului Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, Ministerul Educaţiei nu este un poligon pentru experimente, iar camerele de supraveghere nu au fost o soluţie eficientă.
Reşetnicov: „Ministrul Apărării trebuie să tacă!”
Artur Reşetnicov, deputat PCRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Nu sunt de acord că Ministerul Educaţiei este un poligon unde să existe experimente. Nu ştiu de unde a venit idea cu camerele de supraveghere şi nu cred că a fost o soluţie eficientă. Ministrul nu cred că a prins un elev care copia cu camerele de luat vederi. Copiii nu trebuie să sufere. Unii dintre ei au ajuns şi la spital, ei nici nu au înţeles pe ce lume au ajuns”, a subliniat sursa.

În acelaşi context, deputatul PLDM, Tudor Deliu, a menţionat că prin intermediul acestei moţiuni, comuniştii vor să tolereze copierea şi neprofesionalismul. „Comuniştilor nu le plac oamenii deştepţi. Reforma în educaţie este una care doare, dar acest lucru este unul care trebuie făcut. Noi, în Moldova avem criză de valori, dar valorile se creează în şcoală. Prin această moţiune, comuniştii vor să tolereze copierea şi neprofesionalismul”, a precizat politicianul.

De asemenea, deputatul comunist a declarat că moţiunea de cenzură este înaintată doar când se constată o agravare a politicilor promovate. „Ministrul Apărării trebuie să închidă gura şi să tacă. Ministrul Marinuţa ascunde cazuri de maltratare în Armată. Sesiunea suplimentară la BAC înseamnă să scurgă părinţii de bani. Când se înaintează o moţiune de cenzură se constată agravarea politicilor promovate. Situaţia la Ministerul Educaţiei şi cel al Apărării este dezastruoasă. Noi am vrea să lucrăm şi mai departe, dar ei deja au foi pentru a merge la odihnă”, a conchis sursa. 

UNIMEDIA aminteşte că, ieri, Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor a înaintat moțiuni simple de cenzură pentru demiterea ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, și ministrului Educației, Maia Sandu. În debutul ședinței Legislativului, deputații PCRM Anatolie Gorila și Inna Șupac au prezentat partea motivată a inițiativei privind demiterea celor doi membri ai Cabinetului de Miniștri.

Moțiunile simple de cenzură au fost semnate de 33 deputați din fracțiunea PCRM și urmează să fie dezbătute în cadrul unei ședințe a Parlamentului, care va avea loc miercurea viitoare, 10 iulie. Deputații din grupul Dodon au anunțat că vor susține cele două moțiuni.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub