Renato Usatîi comentează revenirea lui Gorbunțov la Chișinău: „Bancherul negru” depune mărturii false împotriva mea în schimbul închiderii dosarelor sale

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a comentat revenirea bancherului rus Gherman Gorbunţov la Chișinău, care va oferi în această seară un interviu în exclusivitate la un post TV.

Renato Usatîi comentează revenirea lui Gorbunțov la Chișinău: „Bancherul negru” depune mărturii false împotriva mea în schimbul închiderii dosarelor sale
(Foto: UNIMEDIA)

„Revenirea lui Gorbunţov la Chişinău a fost discutată încă acum jumătate de an de complicii săi în convorbirile făcute publice în cadrul filmului „Moldova – teritoriul fărădelegii”. „Bancherul negru” depune mărturii false împotriva mea în schimbul închiderii dosarelor sale penale şi întoarcerea schemelor de spălare de bani în Moldova. Seara la Publika Gorbunţov ne va povesti careva noi compuneri, inventate împreună cu procurorii şi poliţiştii lui Plahotniuc, pe care executorul tentativei de asasinare, Vitalie Proca îl numeşte comanditar şi oferă mărturiile corespunzătoare în ţările europene. Ascultaţi deseară fanteziile lui Gorbunţov”, a scris Usatîi pe o rețea de socializare.

Liderul Partidului Nostru a mai spus: „Apariţia lui Gorbunţov în lumina reflectoarelor este doar o mică fumigenă, comparativ cu acea lovitură de torpilă pe care, sînt convins, o va da acesei grupări grupul internaţional de anchetatori din diverse ţări. Gorbunţov la fel va sta pentru crimele pe care le-a comis. Este o chestiune de timp”.

Pub

Amintim că la începutul lunii noiembrie, interlopul moldovean Vitalie Proca a declarat că președintele PD, Vladimir Plahotniuc, a comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov, tot la un post TV din Moldova.

Martie 2012. Londra. Bancherul rus Gherman Gorbunțov ajunge în faţa unui bloc, tastează codul de la interfon şi intră în scară. În câteva secunde apare un bărbat înarmat. Vitalie Proca. Deschide uşa, descarcă un încărcător în omul de afaceri şi fuge. Totul a fost surprins pe camerele de supraveghere.

UNIMEDIA amintește că Gherman Gorbuntov controla UniversalBank din 2008. În luna august 2011 la UniversalBank a vut loc o tranzacție cu 78% din acțiunile acesteia la secția de tranzacţii directe a bursei. Gorbunțov a organizat o conferință de presă spunând că este victima unui atac raider. 

La câteva zile, Renato Usatîi, noul acționar majoritar, l-a acuzat pe Gorbunțov, că pe timpul șefiei sale la UniversalBank, prin această bancă se spălau zilnic cca 5-10 milioane de dolari. Potrivit lui Usatîi, acesta ar fi intrat legal în posesia celor 78%. 

La începutul lui 2012, Procuratura Generală a Republicii Moldova anunța că milionarul rus, Gherman Gorbunţov, acţionarul majoritar al Universalbank este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova.  

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub