Renato Usatîi, supărat pe Filat, Plahotniuc, Dodon și presa de la Chișinău

Coaliția Pro-europeană, Filat, Plahotniuc și presa de la Chișinău ar fi principalele rele din Republica Moldova. Aceasta a lăsat să se înțeleagă controversatul om de afaceri Renato Usatîi în cadrul unui interviu online de câteva ore, oferit jurnaliștilor moldoveni la Moscova.

Renato Usatîi, supărat pe Filat, Plahotniuc, Dodon și presa de la Chișinău
Renato Usatîi (Foto: UNIMEDIA)

Renato Usatîi a adresat acuzații dure Coaliției Pro-europene de la Chișinău pentru intențiile de a parafa Acordul de Asociere de la Vilnius, deoarece acest document este lipsit de importanță și nu va aduce nimic util Republicii Moldova. Acesta a declarat că Vlad Filat și Vlad Plahotniuc ar fi decis să împartă republica între ei și că intenționează să comande un sondaj de opinie, prin care să demonstreze că la alegeri aceștia vor acumula împreună mai puțin de 20%. 

Usatîi l-a acuzat pe Vlad Filat de gestiunea incorectă a fondurilor din timpul inundațiilor de la Cotul Morii și că ex-premierul ar dori arestarea sa. Omul de afaceri l-a acuzat și pe Igor Dodon că ar fi primit bani pentru părăsirea Partidului Comuniștilor. Despre presa de la Chișinău, acesta a declarat că toată este controlată politic, unde cea mai mare parte ar fi afiliată lui Vlad Plahotniuc și o parte mai mică - lui Vlad Filat. Sursa a sugerat că cei doi politicieni ar putea pierde controlul a doua televiziuni care retransmit posturi din Federația Rusă. 

Intervievatul nu a prezentat nicio probă în susținerea acuzațiilor sale și a declarat că ar urma să le arate publicului dacă va fi presat politic. Sursa a evitat să critice Partidul Comuniștilor. 

Usatîi s-a mai pronunțat pentru legalizarea contrabandei cu spirt. 

UNIMEDIA amintește că Renato Usatîi a apărut în spațiul public moldovenesc în această vară, când a cheltuit sume importante pentru acte de caritate. Acesta a scos din buzunar și peste 1 milion de lei ca să organizeze un concert la Fălești, localitatea sa de baștină. Acum câteva zile Usatîi a organizat un off-line cu bloggerii moldoveni, unde le-ar fi spus că va face mai multe dezvăluiri în cadrul unei emisiuni care urma să fie transmisă în direct vineri. Ulterior, Usatîi a scris pe Facebook că emisiunea a fost anulată din motive tehnice. Acesta a plecat rapid la Moscova și a invitat jurnaliști moldoveni acolo pentru a realiza interviul.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub