Regiunea transnistreană ar putea cere Moldovei, anul viitor, survolarea spațiului aerian al țării

Regiunea transitreană ar putea cere Moldovei, anul viitor, permisiunea de a survola spațiul aerian al țării, potrivit așa-numitului ministru pentru afaceri interne al regiunii, Vitalii Ignatiev, scrie publicația Izvestia (Известия).

Regiunea transnistreană ar putea cere Moldovei, anul viitor, survolarea spațiului aerian al țării
(Foto: pexels.com)

Autoritățile din regiune spun că utilizarea aerodromului din Tiraspol va permite regiunii să își rezolve un șir de probleme economice, dar pentru aceasta este nevoie de permisiunea din partea Republicii Moldova de a survola spațiul aerian al țării. Mai mult, viitorul aeroportului va depinde și de poziția Ucrainei, al doilea vecin al regiunii tranistrene.

"Între noi și Chișinău a fost semnat un protocol, unde sunt clar indicate prioritățile- rezolvarea problemelor de ordin economic-umanitar. Aeroportul face și el parte din agenda social-economică. Deschiderea acestuia este în interesul populației Transnistriei", a declarat Vitalii Ignatiev.

Pub

Din punct de vedere tehnic, aeroportul din Trispol ar fi pregătit să primească avioane, potrivit funcționarului.

Reprezentanți ai Partidului Democrat, cu funcții cheie în stat, nu au exclus faptul că subiectul va fi discutat, mai scrie Izvestia.

"Chișinăul niciodată nu a încercat să blocheze Tiraspolul, dar reieșim din regulile de joc recunoscute la nivel mondial", a declarat purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub