Citește toate știrile la acest subiect

Reformarea justiției cu Muruianu la Curtea de Apel

Șase judecători de la Curtea Supremă de Justiție, care trebuiau să aleagă între transferul la o instanță inferioară sau demisia de onoare, au făcut alegerea. Ion Muruianu, Nina Cernat, Sergiu Furdui, Eugenia Fistican, Iulia Cimpoi și Svetlana Caitaz vor lucra la Curtea de Apel Chișinău, informează publicația Adevărul, citată de UNIMEDIA.

Potrivit sursei, candidaturile urmează a fi examinate mai întâi de Parlament, după care președintele țării, Nicolae Timofti, va emite un decret în acest sens.

Reformarea justiției cu Muruianu la Curtea de Apel
Ion Muruianu (Foto: UNIMEDIA)

În luna noiembrie, șapte judecători de la Curtea Supremă de Justiție, printre care Nina Cernat și Ion Muruianu, au fost puși în situația să aleagă să activeze în cadrul unei instanțe inferioare sau să depună cererea de demisie onorabilă din funcție, ca urmare a reorganizării instituției. În această săptămână Nina Cernat și Ion Muruianu au pierdut la Curtea Supremă de Justiție împotriva CSM. Cererile acestora, privind anularea hotărârii CSM, au fost respinse. Valentin Barbă, cel de-al şaptelea magistrat din aceeaşi listă, şi-a dat demisia onorabilă marţi, la şedinţa CSM.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub