Referendumul lui Dodon: Vizitatorii UNIMEDIA ar vota CONTRA demiterii lui Chirtoacă

În urma unui sondaj online, realizat pe pagina UNIMEDIA, vizitatorii portalului nostru au fost întrebați dacă vor participa la vot în cazul în care se va organiza un referendum pentru demiterea primarului general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Totodată, cei care au dat un răspuns afirmativ, au trebuit să specifice dacă își vor da votul Pro sau Contra.

Referendumul lui Dodon: Vizitatorii UNIMEDIA ar vota CONTRA demiterii lui Chirtoacă
Dorin Chirtoacă și Igor Dodon (Foto: UNIMEDIA)

Rezultatele sondajului arată în felul următor. La întrebarea „Dacă s-ar organiza un referendum de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar de Chișinău, ai participa la vot?”, 52% au răspuns că nu vor participa, alți 45, 58% au dat un răspuns afirmativ, iar 2,25% s-au arătat indeciși, relatează UNIMEDIA.

Cei care au afirmat că vor participa la referendum, au fost întrebați dacă ar vota sau nu pentru demiterea primarului de Chișinău. Răspunsurile participanților la sondaj au fost variate. Majoritatea, circa 68,67%, au răspuns că nu vor vota pentru demiterea lui Chirtoacă, în timp ce doar 15, 03% s-au arătat dispuși să-l scoată din funcție pe primar.

Pub

8,6% din respondenți au afirmat că, în cazul demiterii, alt primar mai bun nu va fi. Alți 6,22% au răspuns că ar vota pentru demitere, doar dacă referendumul nu ar fi organizat de către Igor Dodon. Circa 1,48% s-au declarat nesiguri în cazul votării pentru demiterea lui Chirtoacă.

La sondaj au participat 4258 cititori UNIMEDIA.

UNIMEDIA amintește că Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, la 1 iulie 2014 a depus la Comisia Electorală Centrală actele pentru primirea listelor de subscripție, în vederea colectării de semnături pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă.
Ulterior, la 15 iulie curent, Comisia Electorala Centrală a înregistrat un grup de inițiativă pentru organizarea unui referendum de demisie a primarului general al municipiului Chișinău. Decizia a fost adoptată cu 8 voturi PRO și o abținere în persoana lui Ștefan Urâtu. În decurs de 30 de zile, grupul de inițiativă trebuie să strângă cel puțin 60 de mii de semnături în favoarea inițiativei. Dacă acest lucru de va întâmpla, atunci pe 30 noiembrie 2014, concomitent cu alegerile parlamentare, în Capitală se va desfășura un referendum de demitere a primarului general de Chișinău.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub