(doc) Reacția lui Ilan Șor: Avocații au acționat în judecată compania Kroll, la Curtea Supremă din Londra

Avocații lui Ilan Șor au depus cerere de chemare în judecată a companiei Kroll, la Curtea Supremă din Londra, după ce ieri compania a publicat cel de-al doilea raport privind investigația furtului miliardului.

(doc) Reacția lui Ilan Șor: Avocații au acționat în judecată compania Kroll, la Curtea Supremă din Londra
(Foto: UNIMEDIA)

"Un raport atât de steril din punctul de vedere al informațiilor noi și menționarea persistentă a numelui unei singure persoane, care de fapt cooperează activ cu ancheta și a fost primul care a subliniat componenta de corupție în acest caz, ne determină să facem o singură concluzie: scopul beneficiarilor reali ai acestei ”investigații” și al angajatorilor companiei Kroll nu este în niciun caz dezvăluirea adevărului. Sarcina lor principală este să găsească un „țap ispășitor“ și, în același timp, să se răzbune pentru adevărul dezvăluit.

Este suficient să amintim faptul că, angajatorul Kroll a fost guvernul controlat de Filat. De fapt, Kroll continuă să execute ordinul principalilor beneficiari ai fondurilor sustrase, și face acest lucru pe banii publici. În opinia mea, organele de drept demult ar fi trebuit să atragă atenție asupra acestui fapt", a scris Ilan Șor.

Pub

Potrivit primarului de Orhei, "compania Kroll a fost acuzată în mod repetat de colectarea ilegală de informații, șantaj, manipularea datelor și investigații la comandă cu rezultate convenite din timp. Numeroasele indicii sugerează că personal sunt vizat de exact acest tip de comandă. În acest sens, declar în mod oficial că nu am de gând să tolerez în continuare insinuările și abuzurile din partea companiei "ucigașe" Kroll".

Ieri a fost publicată sinteza celui de-al doilea raport Kroll, în care figurează și numele lui Ilan Shor.

Cele 57 de pagini oferă mai multe detalii despre schema jafului bancar, modul cum s-au făcut transferurile de bani și acțiunile concertate ale grupării Shor, dar care însă nu vine cu niciun nume nou despre cei care ar mai fi beneficiat sau au contribuit la această fraudă de proporții.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub