Reacția lui Igor Dodon despre susținerea Guvernului de a introduce aspirațiile europene în Constituție: „Voi bloca realizarea acestei iniţiative”

Igor Dodon declară că Guvernul Moldovei în frunte cu Pavel Filip a comis un act contrar voinței poporului atunci când a susținut avizul pozitiv privind introducerea în Constituţie a amendamentelor cu privire la orientarea proeuropeană a Republicii Moldova.

Reacția lui Igor Dodon despre susținerea Guvernului de a introduce aspirațiile europene în Constituție: „Voi bloca realizarea acestei iniţiative”
(Foto: UNIMEDIA)

„Consider iniţiativa în cauză a Partidului Democrat, la fel ca şi verdictul emis de Guvern, drept o provocare care are drept scop divizarea în continuare a societăţii moldoveneşti.

Nici majoritatea parlamentară actuală, nici Guvernul nu dispun de suficientă legitimitate să adopte decizii de importanţă crucială din numele întregului popor al Moldovei. Vă amintesc că şi Parlamentul, şi Guvernul, potrivit tuturor sondajelor de opinie, înregistrează un rating foarte slab al încrederii cetățenilor.

Pub

Orice amendamente la Constituţie cu privire la vectorul de politică externă a ţării sau alte probleme de importanţă majoră pot fi adoptate doar de popor în cadrul unui referendum, pe care Partidul Democrat îl va pierde fără doar şi poate. Din aceste considerente, majoritatea guvernamentală evită calea plebiscitului.

În calitate de Președinte al ţării şi garant al Constituţiei ţării, voi bloca realizarea acestei iniţiative, folosind în acest scop toate modalităţile legale”, a scris Dodon.

UNIMEDIA amintește că Guvernul a examinat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Constituţiei Republicii Moldova, înaintat cu titlu de iniţiativă legislativă de către un grup de deputaţi în Parlament şi informează că îl susţine cu unele observaţii şi propuneri.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub