Reacția lui Filat: Ioniță a rămas fără suportul PLDM și va fi demis

Vlad Filat califică drept „minciună şi răzbunare” declaraţiile făcute astăzi, 12 septembrie” de Veaceslav Ioniţă. PLDM a expediat o declarație a liderului formațiunii, drept comentariu la acuzațiile aduse de deputatul PLDM, relatează UNIMEDIA.

Totodată, se anunță că partidul i-a retras suportul politic deputatului Ioniță și că la prima şedinţă a Legislativului în noua sesiune urma să fie demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru economie, buget şi finanţe.

Reacția lui Filat: Ioniță a rămas fără suportul PLDM și va fi demis
Veaceslav Ioniță (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Declar cu toată responsabilitatea că nu am nicio atribuţie politică, juridică, economică şi de oricare alt gen la schemele descrise de fostul membru al fracţiunii parlamentare a PLDM”, se menționează în mesajul liderului PLDM.

Cu această ocazie se reamintește că în ziua de 19 august 2014, Biroul Politic Central al partidului i-a retras lui Ioniţă suportul politic, „ca urmare a acţiunilor sale de sabotare economică a Republicii Moldova, iar la prima şedinţă a Legislativului în noua sesiune urma să fie demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru economie, buget şi finanţe”.

Pub

„Veaceslav Ioniţă este un agent deschis de promovare a intereselor unui controversat om de afaceri, autointitulat raiderul N1 în spaţiul CSI, implicat în acţiuni de spălare de bani în sumă de peste 18 miliarde de euro. Regret faptul că Ioniţă s-a lăsat folosit ca o „sculă” într-un proces de destabilizare a situaţiei interne din Republica Moldova. Privitor la învinuirile aduse mie, ţin să comunic că am mai avut parte de acuzaţii false, atacuri la adresa mea, care nu s-au adeverit ulterior. Sunt sigur că insinuări de acest gen vor mai fi în perioada imediat următoare, odată cu intrarea în campania electorală”, se afirmă în delcarația lui Filat.

Liderul PLDM declară că „încurajează instituţiile statului să-şi facă onest datoria şi își exprimă disponibilitatea de a oferi orice suport în acest sens”.

UNIMEDIA amintește că Ioniță a prezentat astăzi presei o schemă de fraudare la Banca de Economii, în bază căreia s-ar fi furat 120 milioane de lei, și l-a acuzat pe președintele PLDM, Vlad Filat, că ar fi unul din beneficiarii acestei scheme.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub