Reacția femeii care a apărut în spotul Dove, considerat rasist: Nu ar fi acceptat să se filmeze, dacă i s-a fi părut că va fi portretizată drept „inferioară”

Femeia de culoare din spotul publicitar clasat drept „rasist” a companiei Dove a spus că dacă i s-ar fi părut că va fi portretizată ca „inferioară”, nu ar fi acceptat să participe în spot, transmite theguardian.com.

Reacția femeii care a apărut în spotul Dove, considerat rasist: Nu ar fi acceptat să se filmeze, dacă i s-a fi părut că va fi portretizată drept „inferioară”
(Foto: bandt.com.au )

"Experiența pe care am avut-o cu echipa Dove a fost pozitivă. Am petrecut timpul minunat pe platou. Toate femeile din spot au înțeles conceptul și obiectivul general- de a utiliza diferențele dintre noi pentru a sublinia faptul că toate tipurile de piele au nevoie de gentilitate.

Îmi aduc aminte că toate am fost emoționate de idea de a purta maiouri nude și de a ne transforma una în alta. Nu eram sigură cum va arăta editarea finală și nici care dintre noi va apărea, dar toți erau foarte bine-dispuși în timpul filmărilor, inclusiv eu", a spus Lola Ogunyemi, femeia care a fost considerată, de către mai mulți internauți, nedreptățită în spotul publicitar Dove postat pe facebook.

Pub

Lola Ogunyemi spune că i-a plăcut spotul și că versiunea întreagă pentru TV transmitea mai clar mesajul campaniei. 

"Pot să înțeleg cum pozele care circulă pe internet au fost interpretate greșit, mai ales că Dove a fost acuzat și în trecut la același subiect. [...] Pot să văd însă că multe lucruri au fost omise. Narațiunea a fost scrisă fără context pentru cititori, pe care ar putea să își bazeze o opinie informată", a mai adăugat tânăra.

UNIMEDIA amintește că săptămâna aceasta compania Dove a fost acuzată de rasism, după ce a postat spotul publicitar pentru un gel de duș. Compania și-a cerut scuze publice și a șters reclama.

Spotul ilustrează o femeie de culoare, care după ce își scoate maioul se transformă într-o altă femeie, de culoare deschisă a pielii, care la rândul ei se transformă într-o femeie de etnie asiată.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub