Răspunsul lui Filat pentru Dodon: Eu fac diferență între speculații politice și „grijă” față de țară

„Eu pot face diferență între speculații politice și „grijă” față de țară”. Astfel a comentat prim-ministrul Vlad Filat propunerile de demitere a trei miniștri din Guvern, lansate astăzi de un grup de deputați, transmite UNIMEDIA.
Răspunsul lui Filat pentru Dodon: Eu fac diferență între speculații politice și „grijă” față de țară
Dodon și Filat (Colaj: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Potrivit lui, în ultima perioadă mai mulți își manifestă „grija” față de activitatea Guvernului. „Vă rog să vă uitați atent la norma Constituțională, care stabilește exact cine are responsabilitatea în a asigura conducerea și coordonarea activității Guvernului. Această persoană este primul ministru”, a evidențiat Filat.

„Eu sunt foarte atent la ceea ce se vorbește, dar și ce se prezintă vizavi de activitatea unei sau altei instituții. Vreau să vă asigur că am capacitatea deplină în a face diferență între speculații politice, promovarea interesului politic și „grija” unora față de țară. Eu o să-mi îndeplinesc în continuare atribuțiile funcționale și în cazul în care voi considera că un ministru sau altul trebuie să plece din funcție, voi acționa în concordanță cu procedura legală”, a adăugat premierul.

UNIMEDIA precizează că deputații neafiliați Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Ceban au solicitat demiterea miniștrilor Finanțelor, Veaceslav Negruța; ministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga; ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatolie Șalaru. Potrivit parlamentarilor, cei trei demnitari nu fac față situației din țară și că activitatea lor a înrăutățit starea de lucruri în domeniile pe care le administrează.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub