Răspunsul lui Dodon la propunerea lui Voronin

Igor Dodon reacționează la condiționalitățile impuse socialiștilor de liderul Vladimir Voronin pentru susținerea inițiativei de demitere a președintelui Nicolae Timofti. Liderul PSRM găsește „aberante” aceste propuneri ale liderului PCRM și constată că, cu regret, comuniștii nu le sunt alianți în lupta împotriva guvernării, transmite UNIMEDIA. 

Răspunsul lui Dodon la propunerea lui Voronin
Voronin și Dodon (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Le-am cerut comuniştilor să susţină cel puţin iniţiativa de demitere a preşedintelui Nicolae Timofti. Dar iată că ei şi în această privinţă pun condiţii şi se dau cu spatele la gard. Nu înţelegem comportamentul lor. Socialiştii au trei voturi. Dar pentru iniţierea procedurii de impeachment împotriva lui Timofti avem nevoie de încă 31 de voturi de la PCRM. Dacă Voronin nu este de acord să ofere încă 31 de voturi necesare, noi vom lansa un apel şi către alte formaţiuni”, spune Igor Dodon.
 
Președintele PSRM spune că nu-i înțelege pe comunişti. „Mi se pare că ei au pierdut orientarea în spaţiu şi fac declaraţii una mai aberantă decât alta. Comuniştii pun condiţii pentru semnarea Acordului de Asociere cu UE, deci sunt de principiu de acord să-l semneze. Înseamnă că sunt într-un gând cu eurounioniştii de la guvernare”, subliniază Dodon.
 
Acesta amintește de mai multe inițiative PSRM, care nu au fost susținute de PCRM. „Tot comuniştii au refuzat să voteze demiterea guvernatorului Băncii Naţionale Drăguţanu, propusă de socialişti. Tot comuniştii se opun ideii de federalizare a Republicii Moldova, ca unică soluţie pentru păstrarea integrităţii teritoriale a ţării. Nici ideea de referendum împotriva lui Chirtoacă nu au susţinut-o. În schimb au împărţit cu liberalii hectare de pămînt în Chişinău”, afirmă Igor Dodon.
 
În context, socialistul constată că PCRM nu este un aliniat împotriva coaliției de guvernare. „Dar apare întrebarea: poate fi PCRM util cu ceva în lupta împotriva guvernării? Sau revoluţia de cafenea a fost tot ce au putut face în ultimii cinci ani? Înţelegem că europenii i-au strâns pe liderii PCRM la colţ, ameninţându-i că le îngheaţă conturile de milioane în băncile din Occident. Dar totuşi aştept de la PCRM o minimă demnitate şi voinţă politică”, conchide Dodon în reacția sa.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub