PSRM: Suntem unica formaţiune politică parlamentară de pe eşichierul politic de stânga

Partidul Socialiștilor s-a întrunit într-o şedinţă a Consiliului Republican, în cadrul căreia socialiștii au adoptat o declaraţie cu privire la formarea majorităţii parlamentare, transmite UNIMEDIA cu referire un comunicat al formațiunii.

PSRM: Suntem unica formaţiune politică parlamentară de pe eşichierul politic de stânga
Igor Dodon, lider PSRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

 

În declaraţie se spune că PSRM nu a participat la formarea majorităţii parlamentare, nu a votat propunerile pentru preşedinte şi vicepreşedinţii Parlamentului, nu va vota noul Guvern și va fi în opoziție față de actuala guvernare.
 
„Constatăm că s-a întâmplat ceea ce multă lume bănuia încă înainte de alegeri – formarea unei coaliţii a oligarhilor, o coaliţie a celor trei Vlazi, al cărei scop este protejarea averilor personale şi gestionarea în comun a puterii şi a fluxurilor financiare. Politica şi ideologia este secundară pentru ei, iar problemele socio-economice ale cetăţenilor lipsesc din lista lor de interese. PSRM regretă votul Partidului Comuniştilor şi respectiv contopirea acestei formaţiuni cu cei care au adus Republica Moldova în prag de faliment”, se menționează în textul declarației.
 
Socialiștii regretă că Partidul Comuniştilor nu a susţinut în niciun fel cele trei obiective propuse de Partidul Socialiştilor: anularea Acordului de Asociere cu UE, organizarea unui referendum naţional privind vectorul extern al ţării și introducerea cursului de Istoria Moldovei în şcoli.
 
Potrivit formațiunii, de acum înainte, eşichierul politic de stânga este reprezentat în Republica Moldova de o singură formaţiune politică parlamentară – Partidul Socialiştilor. 
 
„Tot PSRM este singura opoziţie reală faţă de noua guvernare. În aceste condiţii, de uzurpare totală a ţării de către triada oligarhică, noi considerăm că alegerea şefului statului în 2016 poate fi grav compromisă”, mai scrie în declarație.
 
În cadrul şedinţei Consiliului Republan PSRM au fost puse în discuţie mai multe chestiuni importante, printre care: situaţia actuală în domeniul economic, social şi politic din ţară, pregătirea formaţiunii către alegerile locale. 
 
„Ţara se află de mai mult timp într-un vid al legii, ordinii şi dezvoltării. Statul ca şi cum nu mai funcţionează. Sistemul bancar este în continuare jefuit, leul se devalorizează, tarifele şi preţurile cresc, oamenii sărăcesc şi rămîn fără locuri de muncă, exporturile scad în continuare, satele sunt depopulate, infrastructura degradează, datoriile externe cresc, investitorii nu se grăbesc să vină, agricultorii nu primesc ajutor de la stat, criminalitatea bîntuie în sate şi oraşe, corupţia devine tot mai sufocantă. Moldova merge din rău în mai rău”, constată socialiștii.
 
Potrivit lor, PSRM „va lupta împotriva oligarhilor, nu doar în Parlament, dar şi la alegerile din această primăvară”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub