Citește toate știrile la acest subiect

PSRM a depus documentele de înregistrare în calitate de participant în campania electorală pentru Referendumul anti-Chirtoacă

Deputatul în parlament din partea fracțiunii PSRM, Vasile Bolea, a prezentat documentele necesare la Consiliului electoral de circumscripție din Chișinău.

PSRM a depus documentele de înregistrare în calitate de participant în campania electorală pentru Referendumul anti-Chirtoacă
(Foto: psrm.md)

În cel mult trei zile, Partidul Socialiștilor trebuie să fie înregistrat ca participant la campanie. Din acel moment, PSRM poate începe oficial campania electorală, adică să facă agitație pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă.

UNIMEDIA amintește că primarul capitalei Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei.  Mai mult, cel mai probabil acesta nu va putea face campanie electorală.

Pub

Pe 12 septembrie, în cadrul ședinței CMC, cu 26 de voturi pentru și 15 împotrivă, consilierii din au votat pentru desfășurarea referendumului pentru demiterea primarului suspendat al Chișinăului Dorin Chirtoacă.

Ulterior Comisia Electorală Centrală a decis ca referendumul privind demiterea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, să se desfășoare pe data de 19 noiembrie curent.

Partidul Liberal a declarat că va boicota referendumul inițiat de socialiști, privind demiterea primarului suspendat al Chișinăului și a îndemnat partidele pro-europene să susțină acest demers.

Mai multe formațiuni politice, precum PAS, PPDA, PLDM, PD, PLR, au anunțat că vor boicota referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

La 25 mai primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub