Citește toate știrile la acest subiect

Pronunțarea deciziei integrale în dosarul lui Filat, amânată pentru 6 aprilie

Ieri, judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție urmau să pronunțe și publice decizia integrală în dosarul fostului premier, Vladimir Filat.

Pe site-ul instanței supreme nu a apărut însă documentul, ci un anunț prin care se precizează că pronunţarea deciziei integrale se amână pentru data de 6 aprilie 2017, fără a se preciza motivele, informează Ziarul de Gardă.

Pronunțarea deciziei integrale în dosarul lui Filat, amânată pentru 6 aprilie
(Foto: UNIMEDIA)

Miercuri, 22 februarie 2016, magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) Vladimir Timofti, Nadejda Toma și Constantin Alerguș au examinat admisibilitatea recursurilor declarate de procuror, inculpatul Vladimir Filat și avocatul acestuia, Igor Popa, a Sandei Diviricean, fosta soție a inculpatului, a Societății pe Acțiuni „Ipteh”, dar și a companiilor „Worldway Limited”, „Kapital Invest Company” și „Kapital Invest Co” împotriva hotărârii Curții de Apel (CA) Chișinău care, în iunie 2016, a menținut sentința de condamnare la nouă ani de închisoare emisă de Judecătoria Buiucani în privința lui Vladimir Filat.

Magistrații au decis atunci că recursurile sunt „inadmisibile și vădit neîntemeiate”, conform unei informații plasate pe pagina electronică a CSJ.

Pub

Hotărârea motivată a instanței supreme urma însă să fie pronunțată pe 23 martie 2017, se mai anunța pe www.csj.md. Cei trei judecători din complet puteau declara recursurile inadmisibile, așa cum au și făcut, sau le puteau accepta spre examinare și trimite în cadrul Colegiului lărgit al CSJ, care urma să analizeze inclusiv probele din dosar.

Articolul integral poate fi citit aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub