PromoLex: Un agitator al PDM a vrut să cumpere un vot cu o înghețată

Pe 19 mai, în cinci localități din Republica Moldova au avut loc alegeri. Conform datelor oferite de Promo-LEX, rata de participare se datorează inclusiv și campaniei electorale foarte intense realizată de concurenții electorali. Totodată, în mai multe localități au fost descoperite încălcări, transmite UNIMEDIA.


PromoLex: Un agitator al PDM a vrut să cumpere un vot cu o înghețată
Alegeri locale (Sursa: europalibera.org )

În satul Olișcani, proprietarul unui magazin din apropierea secției de votare a invitat observatorul concurentului electoral PPRM să facă niște cumpărături la magazinul respectiv.

Observatorul a refuzat motivând că nu are bani iar proprietarul a invitat-o să-i ofere o înghețată dacă aceasta va vota pentru concurentul PDM. Potrivit observatorilui proprietarul magazinului nu cunoștea despre faptul că persoana căreia i-a oferit o înghețată este observator.

Reprezentantul concurentului electoral PLDM a depus o contestație la BESV nr. 14 pe motiv că susţinătorii concurentului PDM aflaţi în automobilul AN AN 171 parcat la intrarea pe teritoriul secţiei de votare prin prezenţa lor agitau alegătorii.

În raionul Soroca a fost observată transportarea organizată a alegătorilor în favoarea concurentului PDM la secția de vot de către un automobil. Acest fapt, anterior, a fost menționat și în contestația înregistrată la BESV de către doi concurenți electorali, PCRM şi PLDM, la fel pe motivul transportării organizate a alegătorilor la liceul din localitate.

Potrivit informațiilor oferite de Comisia Electorală Centrală, în localitatea Olişcani, r-nul Şoldăneşti a fost ales primar candidatul Sveclă Andrian (PDM). În localităţile Chetrosu, r-nul Anenii Noi, Manta, r-nul Cahul şi Visoca, r-nul Soroca va avea loc al doilea tur de scrutin cu cei doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub