Proiectul PDM „Arena Chișinău” în interesul unei singure companii de a investi. Numele pretendentului nu s-a făcut public

Timp ce 60 de zile, între 5 mai și 4 iulie, orice companie a putut să-și depună dosarul pentru a investi în proiectul viitoarei Arene Sportive. Însă, doar o singură companie a prezentat interes și a depus dosarul de participare la concursul de selectare a partenerului privat. Compania și-a anunțat intenția de a investi 40 de milioane de euro în proiectul care a fost inițiat de către Partidul Democrat. 

Foto: mei.gov.md

Președinele comisiei de concurs, Igor Șarov, a păstrat numele în secret deoarece ar exista niște „declarații de confidențialitate” semnate de membrii Comsiei, care nu permit divulgarea numelui acestuia.

Secretarul de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a menționat că la acest subiect cu mai multe detalii vor veni în săptămâna următoare.

„În cadrul următoarei ședințe, Comisia de concurs va examina și evalua oferta, atât din punct de vedere al elementelor tehnice propuse, cât și din punct de vedere al aspectelor financiare”, menționează Secretarul de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

UNIMEDIA amintește că Partidul Democrat a anunțat în cadrul unui breafing de presă că va fi construită în localitatea Stăuceni o arenă sportivă. Potrivit președintelui Parlamentului, Andrian Candu, acest proiect este unul de tip public-privat.

Chișinău Arena urmează să fie construită printr-un parteneriat public-privat, cu o capacitate de până la 5 mii de locuri și spații generoase pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri. Termenul propus pentru realizarea proiectului este de un an.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.