Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului revine în Parlament: PDM a propus includerea inițiativei pe ordinea de zi a legislativului

PDM a decis să propună introducerea pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului Republicii Moldova, din această saptămână, a proiectului de lege privind modificarea Codului audiovizualului, prin care se propune un mecanism de asigurare a securităţii informaţionale a statului. 

Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului revine în Parlament: PDM a propus includerea inițiativei pe ordinea de zi a legislativului
(Foto: UNIMEDIA)

Iniţiativa este semnată de deputaţii PDM şi PPE, având ca scop securizarea spaţiului informaţional, prin limitarea difuzării şi retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informaţional-analitice, politice, militare, din state care nu au ratificat Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Proiectul are drept obiectiv lupta cu propaganda şi manipularea din exteriorul ţării, care poate aduce grave prejudicii securităţii informaţionale a statului şi cetăţenilor săi.  

Proiectul de modificare a Codului Audiovizualului a fost votat în martie în lectura a doua. Documentul a fost susținut de deputații din majoritatea parlamentară, dar şi cei din PSRM și PCRM.

Pub

Potrivit documentului, radiodifuzorii vor fi obligaţi să difuzeze cel puţin 30% de content local în prime time, între orele 18.00 şi 24.00.

Proiectul de lege a fost criticat dur în Palament câmd a fost votat în prima lectură. „Dacă inițial autorii își propuneau să lichideze propaganda informativă prin amendamentul ce permitea doar „retransmisia emisiunilor informative numai din ţările care au ratificat Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră”, în prezent, acest amendament a fost exclus”, declara atunci membrul PLDM, Vadim Pistrinciuc. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub