Procuratura municipală nu va iniția cauză penală pe numele Silviei Radu, Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu

Procuratura municipală a decis să nu inițieze cauză penală pe numele primarului interimar Silvia Radu și a viceprimarilor, Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu, se arată în răspunsul oferit lui Valeriu Munteanu, care a depus un denunț împotriva celor trei funcționari, din numele Partidului Liberal.

Procuratura municipală nu va iniția cauză penală pe numele Silviei Radu, Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu
(Foto: UNIMEDIA)

Motivul adus de Procuratură este "lipsa elementelor infracționale".

"Noi rămânem convinși de faptul că primăria Chișinău a încăput, eludându-se legea și voința locuitorilor capitalei, pe mâinile unui grup organizat, care uzurpă puterea în Chișinău, ori nicăieri în lume nu veți vedea ca un viceprimar să numească alți viceprimari, unuia dintre aceștia atribuindu-i rolul de primar-interimar. La ce bun alegeri locale? Unde-i „cetățeanul” în toată afacerea acesta tenebroasă?

Pub

În cel mai scurt timp vom ataca în instanța de judecată, actul emis de procurori, realizându-ne astfel dreptul legal și obligația morală de a reîntoarce primăria municipiului Chișinău locuitorilor acestuia, ori astăzi capitala, fără nici un drept, este pe mâinile Partidului Democrat și a Partidului Socialiștilor", a scris Valeriu Munteanu pe facebook.

De la numirea Silviei Radu în funcția de primar interimar, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a criticat de nenumărate ori activitatea dânsei. Liberalul a menționat că edilul interimar, care a fost instalată ilegal în funcție, fiind protejată de Partidul Democrat, „încurcă administrarea unei afaceri private cu treburile publice”. 

Astfel, reprezentanții PL au solicitat Procuraturii Generale să pornească și să instrumenteze o cauză penală pe numele funcționarei, „pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale și a infracțiunii de samavolnicie”.

În replică, funcționara l-a acuzat pe liberal de corupție și i-a sugerat să facă un autodenunț la Procuratură.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub