Citește toate știrile la acest subiect

Procuratura Chișinău a iniţiat o cauză penală pe faptul vătămării corporale în cazul lui Andrei Braguța

Procuratura municipiului Chisinau a iniţiat o cauză penală pe faptul vătămării intenţionate grave a integrităţii corporale, soldată cu decesul victimei. 

Procuratura Chișinău a iniţiat o cauză penală pe faptul vătămării corporale în cazul lui Andrei Braguța
(Foto: UNIMEDIA)

În paralel, Procuratura Generală investighează acţiunile şi inacţiunile factorilor de decizie ai instituţiilor de stat, în custodia cărora s-a aflat victima.

UNIMEDIA amintește că acum două săptămâni un bărbat de 32 de ani, Andrei Brăguță, a murit în Penitenciarul nr. 13, în timp ce se afla în arest preventiv

Pub

Rudele acuză oamenii legii că l-ar fi bătut și astfel ar fi survenit decesul. De cealaltă parte, administrația pușcăriei spune că tânărul s-a stins de pneumonie. Bărbatul primise mandat de arestare, reținut fiind pentru că ar fi insultat inspectorii de patrulare.

Cazul a fost mediatizat intens, iar opinia publică s-a revoltat față de tratamentul la care sunt supuse persoanele din închisori. Mai multe persoane din spațiul public au acuzat responsabilii de incompetență în serviciu

Ulterior, abia după ce tragedia lui Andrei Brăguță a fost relatată pe larg în mass-media, reprezentanți ai Ministerului Justiției și Administrației Penitenciarelor au ieșit într-o conferință de presă în care au anunțat demararea unor anchete de serviciu și au dat asigurări că toți cei vinovați vor fi sancționați potrivit legii. 

Pe anumite aspecte și detalii ale cazului, declarațiile reprezentanților autorităților implicate se contrazic. În același timp, și IGP a venit cu o versiune a întregului incident, menționând că tânărul a fost reținut pentru că a depășit viteza legală pe traseul Bălți - Sărăteni, circulând cu 110 km/h. La cerințele legale de a opri, a ignorat solicitarea, continuând deplasarea pe contrasens, arătând prin fereastră gesturi indecente, iar după ce a fost reținut a avut un comportament agresiv.

La 1 septembrie au apărut și primele sancțiuni. Astfel 5 angajați ai peninenciarelor 13 și 16 au fost suspendați din fucție pe durata anchetei, la fel ca și 3 ofițeri din cadrul Inspectoratului General de Poliție.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub